La Transeines, una caminada per Catalunya per lluitar contra les addiccions, finalitza per segon any consecutiu a Alcanar

La Transeines una ruta anti-addiccions i «recuperapersones» de 800 km que, en aquesta edició, ha tornat a escollir Alcanar com a destí final. Es tracta d’una proposta de l’Associació Eines que pretén canalitzar cap a l’esport part de l’activitat pròpia d’un tractament per addiccions. Del 23 d’agost al 23 de setembre, una desena d’usuaris del centre de recuperació van emprendre aquest viatge que va començar a la Vall d’Aran i finalitza a Alcanar. Durant el trajecte, cadascun dels vuit pacients participants ha disposat d’un diari personal on cada dia ha treballat de manera personal un valor per tal de recuperar tot allò que les addicions els van arrabassar.

La iniciativa ve impulsada per Àlex Florensa, terapeuta expert en addiccions, patòleg dual i director del centre d’addicions Eines de Sant Cugat del Vallés. Florensa va iniciar aquest projecte fa més d’una dècada, després de sobreposar-se a una situació d’addicció. «Soc un addicte rehabilitat i tinc l’oportunitat d’ajudar altres persones a aprendre a conviure en la malaltia de l’addicció. L’esport és un esport que m’ha ajudat molt a la meua vida, i amb la idea d’aquest projecte vaig poder treballar molts aspectes que dins el centre no es poden abordar», detalla el terapeuta.

La cinquena edició d’aquesta «teràpia itinerant» va finalitar, ahir dijous 21 de setembre, a Alcanar després de recórrer més de 800 km a peu.

Arran d’aquesta  iniciativa endegada l’any 2019, l’any passat , l’Ajuntament d’Alcanar va propiciar i confluir la creació d’un punt d’informació d’addiccions al municipi, un servei gratuït i per a tota la ciutadania, amb l’objectiu de difondre les eines a les quals poden recórrer per a poder evitar o superar aquesta addicció.

Els mateixos usuaris de la TransEines seran els encarregats de fer una xerrada informativa i la seua experiència amb les addiccions als alumnes  de l’Institut Sòl de Riu, avui divendres 22 de setembre.

La regidora de joventut, Meritxell Ulldemolins, impulsora d’aquest punt d’informació al municipi, ens fa una valoració molt positiva de l’acollida de l’espai al municipi i ens destaca que «el jovent és més vulnerable davant aquesta malaltia, ja que es troba en una fase més rebel i és més vulnerable. Cal continuar donant visibilitat als temes tabús i amb iniciatives com la d’Àlex Florensa, és possible».

Font: Ajuntament d’Alcanar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *