Reus celebrarà la segona edició del «Posa’t la Gorra!» el dissabte 30 de setembre a La Palma

L’Ajuntament de Reus, la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR), la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus i la Cambra de Comerç de Reus col·laboren amb la segona edició del «Posa’t la gorra!» a Reus, organitzada per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). L’objectiu és donar a conèixer la problemàtica al voltant dels infants afectats de càncer i les seves famílies i per sensibilitzar la societat de la necessitat de prendre mesures per millorar aquesta situació. El dissabte 30 de setembre, La Palma de Reus serà de 17 a 20 h l’escenari de la festa «Posa’t la gorra!».

El «Posa’t la Gorra!» és una campanya que té per objectiu llançar un missatge positiu a la societat sobre la realitat de les famílies amb un infant o adolescent amb càncer. A més, des d’un entorn lúdic i alegre es vol sensibilitzar i transmetre que aquests infants i adolescents no són diferents dels altres i que, amb l’acompanyament i el suport necessari, les famílies poden fer front a aquesta difícil situació.

Els fons que es recapten amb la campanya van destinats a mantenir la gratuïtat dels serveis que AFANOC ofereix a les famílies, millorar les seves condicions als hospitals, donar suport psicosocial integral i mantenir la Casa dels Xuklis, un recurs temporal d’allotjament per a les famílies que s’han de desplaçar als hospitals de referència de Barcelona perquè els seus fills rebin el tractament.

L’entrada a la festa és gratuïta i la gent pot col·laborar comprant la gorra Eyesores en una quarantena de comerços de la ciutat o el mateix dia de la festa. El preu de la gorra és de 8 euros.

Festa a la Palma
La segona edició del «Posa’t la Gorra!» de Reus, presentat per la jove reusenca Paula Elías, serà una tarda festiva i familiar que tindrà com a acte central la lectura del manifest per part dels joves de l’AFANOC Tarragona que han patit la malaltia.

A més, hi haurà la ballada del gegant Pere Ganxet i del Drac inclusiu de l’Associació Supera’t i diversos espectacles de música, dansa, màgia i tallers per a totes les edats. Hi actuaran el Cor Jove de l’Orfeó Reusenc; l’escola de dansa del Centre de Lectura de Reus, que aquest any celebra el seu 75è aniversari; la jove formació musical «Canelita en rama», i el mag Óscar Vallhonrat. En paral·lel, tindran lloc els tallers següents:

  • Taller «Coneixes el sistema braille?», a càrrec de l’ONCE
  • Descobreix la tecnologia 3D, a càrrec de l’Associació Makers Reus – @el_mario_reus
  • Taller «Dolces creativitats», decoració de galetes a càrrec de @dulcescreacionesreus
  • El racó del conte… amb sorpresa!, a càrrec de Carme Gonzàlez
  • Taller «Pinta la teva gorra»
  • Taller de treballs manuals a càrrec de la Federació de Veïns de Reus
  • Pintacares, a càrrec de la Federació de Veïns de Reus
  • Fes el teu Xukli!, a càrrec de la Federació de Veïns de Reus

Per al bon funcionament de la festa, el Punt de Voluntariat de Reus posarà al servei de l’AFANOC diverses persones voluntàries que donaran suport en aquestes activitats.

L’AFANOC
L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda l’any 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per a treballar en la millora de la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

L’AFANOC està al costat d’aquestes famílies donant una atenció psicosocial integral des del seu inici i durant tot el procés de la malaltia. Hi és present durant el tractament als principals hospitals de referència, com l’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu, durant la seva estada a la Casa dels Xuklis i també quan marxen a casa, amb el suport de les seus de Tarragona, Barcelona i Lleida.

L’any 2022 va atendre un total de 1.126 famílies, de les quals 119 a la província de Tarragona. Entre els seus serveis i activitats, destaca el suport emocional i social a les famílies, el voluntariat, les activitats socioeducatives, de lleure i culturals o l’atenció educativa, entre d’altres.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *