El Castell dels Montoliu s’obre a la ciutadania amb una ruta teatralitzada

  • Serà els dies 13, 14 i 15 d’octubre a les 18 hores.
  • L’activitat s’inclou en les Jornades Europees de Patrimoni i en els actes de celebració del 850è aniversari del Senyoriu del Morell.

Els pròxims dies 13, 14 i 15 d’octubre la seu principal de l’Ajuntament del nostre municipi, el Castell dels Montoliu, serà l’escenari d’una ruta teatralitzada per conèixer aquest edifici històric que, a més, està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Patrimoni “amb l’objectiu d’apropar a tota la ciutadania, i de manera amena i atractiva, un equipament amb un valor significatiu per a la nostra història”, exposa la seva responsable, Erika Moreno.

“És una possibilitat de fer un viatge emocionant a través de la història, una experiència que transportarà els assistents al passat mentre recorren les diferents sales de l’edifici”, detalla el tècnic arxiver de l’Ajuntament, Alex Cruces.

Les rutes tindran lloc els tres dies a les 18 hores, i les places per assistir-hi són limitades. És per això que cal inscriure’s prèviament, a les oficines de l’Ajuntament del Morell, del 2 al 6 d’octubre.

Val a dir que l’activitat s’inclou en la programació de les Jornades Europees de Patrimoni i en els actes de celebració del 850è aniversari del Senyoriu del Morell. I és que el 1173 va tenir lloc la donació d’un tros de terra del terme del Codony, feta separadament per l’arquebisbe Guillem de Torroja i el rei Alfons I, a Berenguer dez Prats i la seva muller Dolça. Un fet que va donar lloc al nostre poble.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es 1695641394_715_El-Castell-dels-Montoliu-sobre-a-la-ciutadania-amb-una.jpg

Font: Ajuntament del Morell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *