El festival FangoFest s’emporta el Premi Amposta 2022

El director del FangoFest, Jacint Espuny, va ser l’encarregat de recollir el Premi Amposta 2022, que es va atorgar el passat divendres 22 de setembre al saló de plens de l’Ajuntament. Organitzat per la productora independent Kutrefacto Films, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic, de Terror i Gore va rebre aquest reconeixement dels mitjans de comunicació locals per la seva tasca durant 14 edicions. Un premi que l’ànima mater de FangoFest, Jacint Espuny, va voler fer extensiu a la resta de voluntaris i voluntàries.

«A força de voluntat, treball i constància, el FangoFest fa que el nom d’Amposta estigui vinculat a una cosa tan singular com és el cinema gore», comentava l’alcalde, Adam Tomàs. «Rebre el Premi Amposta és un orgull com ampostí i una recompensa pels 14 anys de treball», declarava Jacint Espuny moments abans de rebre el premi. Espuny va aprofitar l’ocasió per fer públic que el festival ha estat invitat a la pròxima edició del Festival de Sitges: «Enguany anem a Sitges amb la nostra pròpia secció com a FangoFest».

En aquesta edició, el Premi Amposta va estrenar una nova imatge més moderna i de proximitat amb un guardó creat al FabLab Terres de l’Ebre. «S’ha fet una nova adaptació del Premi Amposta a mans del FabLab Terres de l’Ebre, cosa per la qual ens sentim molt orgullosos», anunciava l’alcalde.

El Festival de Cinema Gore, Terror i Fantàstic d’Amposta arribava enguany a la 14a edició amb una participació de més de 500 produccions cinematogràfiques i 1.500 assistents al llarg dels cinc dies de festival. Sent l’únic festival de cinema de terror i gore de la província de Tarragona, el FangoFest ha donat a conèixer el nom d’Amposta arreu del país vinculant la ciutat al cinema i la cultura. El FangoFest va nàixer el 2010 de la mà d’un grup d’amics que pretenia divulgar el cinema de terror i gore presentant peces úniques a la ciutat i culturitzar així el cinema de gènere a les Terres de l’Ebre. Catorze anys després, s’ha posicionat com un festival de referència reconegut a tot l’Estat.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *