El ple portarà a aprovació la bonificació del 80% de l’IBI d’Effective Logístics per la creació de llocs de treball

El ple de setembre, que se celebrarà aquest dilluns 25 a les 18h., portarà a aprovació la concessió de bonificació de fins el 80% de la quota a liquidar per l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de l’empresa Effective Logístics & Picking d’aquest 2023. Tal i com ha explicat l’alcalde, Adam Tomàs, en la roda de premsa prèvia al ple, «una de les polítiques que va implementar el govern d’Esquerra d’Amposta per fer atractius els polígons industrials i atraure implantacions va ser la de la bonificació de l’IBI durant 5 anys (revisable cada any) d’aquelles empreses que creen llocs de treball».

«Effective Logístics va ser la primera empresa que es va acollir a aquesta bonificació i, en el ple de setembre, portarem a aprovació la segona petició de bonificació», detalla Tomàs, qui recorda que per a l’any 2022, la xifra va situar-se en el 70%, perquè de mitjana durant l’any 2021 va tenir una plantilla d’uns 40 treballadors. «Enguany serà del 80% perquè durant el 2022, la plantilla mitjana va ser de 57 persones», afegeix. En xifres absolutes, «la bonificació suposa que d’una quota de 33.000 euros anuals en pagarà uns 6.000 euros», i per tant, «la bonificació en 5 anys per tenir una plantilla mitjana d’unes 60 persones serà d’un s 150.000 euros, que se sumaran a les bonificacions de l’ICIO i l’IAE».

500.000 euros de clavegueram a Poble Nou del Delta

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia és l’aprovació de l’adopció del compromís de realització de projectes i obres a la xarxa de clavegueram de Poble Nou del Delta. Segons ha detallat l’alcalde, des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es demana a l’Ajuntament un compromís per executar obres de substitució de bona part del clavegueram de la part vella del Poble Nou del Delta per valor de mig milió d’euros per tal que l’ACA pugui tirar endavant la nova depuradora. «El Poble Nou es va inaugurar el 1957 i fa més de 20 anys que es va acabar la vida útil de tota la xarxa de clavegueram», recorda Tomàs, «des que vam entrar a governar i fins ara hem fet pedaços, però per poder tirar endavant la construcció de la nova depuradora, l’ACA ens demana el compromís de fer aquestes obres durant enguany i això és el que portem al ple».

Cessions de fons

Finalment, un altre dels punts destacats de l’ordre del dia seran dos cessions de documents de Sebastià J. Arbó que s’emmarquen dins de la commemoració del 120è aniversari del naixement de l’escriptor. Per una banda, se cediran documents al Museu de la Mar de l’Ebre, per poder fer una exposició sobre l’escriptor. I, per l’altra, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) on s’està fent una recerca sobre Arbó.

Mocions

El ple també portarà a debat quatre mocions dels grups municipals de l’oposició. Per una banda, debatrà dos mocions de Som Amposta: una per estudiar que els magatzems d’ús particular, el rebut de la brossa sigui el mínim en els supòsits de tributació independent de l’IBI urbà i l’altra sobre la cessió a precari sobre solars buits a Amposta. Les altres dos són de Junts per Amposta – Compromís Municipal: la primera per instar a la renovació urgent del paviment a diferents vies d’Amposta i la segona per instar a l’Ajuntament a agilitzar el procediment i el pagament de les ajudes econòmiques per als estudis superiors.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *