L’Ajuntament d’Alforja avança cap a un futur més sostenible i compromès amb la transició energètica i l’acció climàtica.

Gràcies al suport del Pla de Transició Energètica i Acció Climàtica (Línia 2 – PAESC), s’ha atorgat una important ajuda de 34.408,50 euros destinada a un projecte que beneficiarà directament a la comunitat educativa local. Aquesta inversió té com a objectiu la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’escola «Josep Fusté», una acció que no només redueixrà la dependència de fonts d’energia convencionals sinó que també representarà un pas significatiu cap a la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

La instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l’escola «Josep Fusté» té un impacte directe i positiu en el desenvolupament sostenible d’Alforja. Amb aquesta inversió, l’escola es convertirà en una font d’energia renovable i podrà auto-proveir-se de l’energia generada pel sistema fotovoltaic. Això significa una reducció substancial en les emissions de diòxid de carboni, una major independència energètica i, al mateix temps, un estalvi econòmic significatiu per a l’escola i l’Ajuntament en les seves despeses d’energia elèctrica.

Aquesta iniciativa exemplar és un clar reflex de l’enginyeria sostenible i l’avanç cap a un futur més verd i responsable. La transició cap a fonts d’energia netes és fonamental per abordar els reptes del canvi climàtic i reduir la nostra empremta ecològica. L’ajuda atorgada a l’Ajuntament d’Alforja demostra un compromís fort amb aquesta causa i posa de manifest la importància d’invertir en solucions energètiques que siguin respectuoses amb el medi ambient.

A més de les repercussions positives per a la sostenibilitat i la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, aquest projecte també té un impacte educatiu significatiu. L’escola «Josep Fusté» es converteix en un model a seguir per als seus alumnes, ensenyant-los sobre la importància de les energies renovables i la responsabilitat ambiental. Aquesta experiència podria inspirar futures generacions a prendre decisions més sostenibles i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

En resum, l’ajuda atorgada a l’Ajuntament d’Alforja per al projecte de plaques fotovoltaiques a l’escola «Josep Fusté» és una notícia que ens recorda la importància de la col·laboració entre les administracions públiques i la comunitat per avançar cap a un futur més sostenible. Aquesta inversió no només té un impacte positiu en el medi ambient, sinó que també ens recorda que cada acció compta en la lluita contra el canvi climàtic. Alforja està demostrant el camí cap a un futur més verd i neta, i és un exemple per a altres comunitats que aspiren a fer el mateix.

Font: Ajuntament d’Alforja

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *