Les empreses catalanes capten 50 MEUR del PERTE d’economia circular, el 28% del pressupost assignat a tot l’Estat

  1. Segons càlculs del Govern una trentena de companyies catalanes (el 21% del total) han obtingut fons per a projectes centrats en la transició de l’actual model econòmic cap a un altre de circular
  2. Es tracta principalment d’iniciatives per a la reducció de l’ús de matèries primeres i per a la gestió dels residus que han dut a terme empreses majoritàriament dedicades a la indústria (66%)
  3. Del total d’empreses catalanes que han obtingut finançament en aquest àmbit, 1 de cada 4 han rebut el suport de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ per accedir als fons europeus

Les empreses catalanes han captat 50 milions d’euros de la primera convocatòria de subvencions del PERTE d’economia circular, els fons de la Comissió Europea destinats a projectes centrats en la transició cap a un model econòmic més sostenible. Es tracta del 28,1% del total dels fons assignats per l’Estat fins al moment (179 milions d’euros), segons càlculs del Govern, per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, a partir de la resolució provisional d’aquest programa d’ajuts.

En concret, una trentena d’empreses catalanes han accedit als fons del PERTE d’economia circular (el 21,3% del total de l’Estat). Pel que fa a l’àmbit sectorial, segons dades de l’agència per a la competitivitat de l’empresa, dos terços de les empreses (66%) es dediquen a la indústria manufacturera. Per tipologia de projectes, es tracta principalment d’iniciatives per a la reducció de l’ús de matèries primeres i per a la gestió dels residus. Des del punt de vista territorial, un 59% de les empreses són de la demarcació de Barcelona, un 31% de Girona, un 7% de Tarragona i un 3% de Lleida.

D’altra banda, del total d’empreses catalanes que han obtingut finançament en aquest àmbit, un 24% han rebut el suport de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ per accedir als fons europeus.

Assessorament per accedir als fons europeus

En aquest sentit, des de l’obertura de l’oficina a finals del 2021 s’han assessorat més de 1.900 empreses catalanes per accedir a convocatòries de fons Next Generation EU.A més, del total d’empreses catalanes que han aconseguit finançament un 18% han rebut l’assessorament de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ.

Actualment hi ha prop de 6.000 inscrits al servei d’alertes personalitzades per conèixer les convocatòries que més s’adapten als seus projectes empresarials. També destaca el fet que s’han registrat més de 8.000 participants a les sessions organitzades per conèixer com accedir als fons Next Generation EU.

Transició cap a un nou model econòmic

L’objectiu del PERTE d’Economia Circular (una convocatòria que ha impulsat el Ministeri per a la Transició Ecològica) és impulsar la transició de l’actual model econòmic cap a un de nou més eficient i sostenible en l’ús dels recursos i les matèries primeres, que aconsegueixi reduir la petjada ecològica. En aquest sentit, aquests fons es dirigeixen a projectes amb impacte transformador sobre sectors estratègics per a l’economia.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *