Muntanya russa emocional per Santa Tecla

El 26è pilar caminant consecutiu, l’estrena del 7 de 7 i l’intent fallit, amb ensurt, del 2 de 7 marquen una Santa Tecla multitudinària

La Diada castellera de Santa Tecla es presentava al calendari com una magnífica oportunitat de fer història. Després que es descartés per aquestes dates el gran objectiu de la temporada, el 3 de 8, la mirada s’ha posat en repetir la millor diada de la història dels Xiquets del Serrallo: 5 de 7, 7 de 7 i 2 de 7.

Les gairebé 200 camises i samarretes serrallenques congregades a la plaça de la Font han donat coratge per emprendre una diada que ha començat més tard de l’habitual i amb els Xiquets del Serrallo actuant en darrer lloc. El sisè 5 de 7 de la temporada ha obert la diada pels de la camisa blava, demostrant, un cop més, el clar domini que tenen sobre l’estructura del cinc.

Havent fet la feina a la primera ronda, a la segona ha arribat l’estrena de la jornada: el 7 de 7. Després de desmuntar-lo per indecisió de la canalla, s’ha intentat amb èxit un castell que no ha patit i que tornava a plaça amb els Xiquets del Serrallo per primer cop en 8 anys. L’alegria entre els serrallencs ha esclatat i ha permès encarar a l’última ronda amb el 2 de 7, amb la moral pels núvols i amb l’oportunitat de fer història.

Els intents desmuntats i les caigudes de les colles castelleres (exceptuant Sant Pere i Sant Pau) i les assistències mèdiques entre el públic present a la plaça de la Font han condicionat la diada castellera. Tant és així que l’intent de 2 de 7 dels Xiquets del Serrallo ha arribat passades les dues hores i mitja de diada. El castell pujava sense moure’s gaire, però finalment ha cedit abans que l’enxaneta pogués coronar-lo. Tot i haver estat una caiguda lletja, no hem de lamentar cap lesionat. La colla ha sortit de plaça amb tres pilars de quatre pisos.

Els reis del pilar caminant. Ja en van 26 consecutius

Després d’una Diada de Santa Tecla agredolça, la Mercè, i més concretament el pilar caminant, s’ha presentat com una oportunitat d’or per reflotar els ànims de les prop de 200 camises i samarretes blaves que ha tornat a reunir la colla. Abans d’afrontar el repte de la jornada, les quatre colles tarragonines han disposat de dues rondes per cap a la plaça de les Cols. Els serrallencs han acabat amb un intent desmuntat de 3 de 7 i descarregant, en segon lloc, el 4 de 7.

Un cop finalitzat els castells, ha arribat el torn dels pilars caminants. I en això, els Xiquets del Serrallo són els reis. Després de pujar i baixar els 19 graons de les escales de la Catedral, el pilar ha encarat els 500 metres fins a l’Ajuntament amb un ritme força bo, realitzant tan sols una parada per canvi de baix a la plaça de la Font. L’alegria s’ha desfermat entre els castellers serrallencs en arribar a les portes de l’Ajuntament per 26è cop consecutiu, rècord absolut. A més, els 8 minuts i 28 segons que ha tardat en arribar a l’Ajuntament posicionen el pilar caminant d’enguany com un dels pilars més ràpids de la història de la colla.

Encara amb la ressaca de Santa Tecla, els Xiquets del Serrallo tornen als assajos aquest dimarts per preparar la Diada Blava del pròxim 7 d’octubre.

Font: Xiquets del Serrallo

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *