El VII Med Hub Day segueix definint el programa i ja té els primers ponents confirmats

María Sicília Salvadores presidenta de European Hydrogen Backbone serà una de les ponents principals

El Tinglado 1 del Moll de Costa és l’escenari els dies 9 i 10 de novembre

El lema per l’edició d’aquest any és “Virant cap a ports hub més sostenibles”

El Port de Tarragona es troba enllestint el programa i els ponents de la setena edició del Med Hub Day, que es celebrarà els propers 9 i 10 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa.

Per a l’edició d’aquest any l’organització ha confirmat a l’economista i advocada María Sicília Salvadores com una de les ponents estrella. Sicília és presidenta de la iniciativa europea Hydrogen Backbone i directora de planificació i control d’inversions d’Enagás.

Un programa amb novetats

El Med Hub Day 2023 començarà a les 14h del 9 de novembre amb una de les novetats preparades per aquest any, la visita en vaixell de les instal·lacions portuàries tarragonines dedicades als líquids a doll.

A partir de les 15:30 h i un cop arribats a terra donaran inici les ponències i presentacions. El president del Port de Tarragona donarà la benvinguda a totes i tots els assistents, per seguidament, donar pas a Jordi Anglès, coordinador comercial del sector de líquids de l’Autoritat Portuària de Tarragona. A continuació s’hi tractaran temes relacionats amb ports i intermodalitat ferroportuària, per finalitzar la jornada amb una ponència magistral sobre transició energètica per part d’una experta internacional en la matèria.

La segona jornada, el dia 10 de novembre, comptarà amb dos grans blocs. El primer estarà dedicat a noves energies, en el qual s’hi tractaran temes d’actualitat del sector petroquímic però amb el focus en la transició energètica cap a noves energies i productes; mentre que el segon bloc estarà dedicat a la logística del sector, comptarà amb ponències relacionades amb la transformació de ports dedicats a líquids i una taula rodona amb empreses terminals.

L’hidrogen com a pal de paller

La presència de Maria Sicília Salvadores rau en l’interès del Port de Tarragona en convertir-se e una infraestructura de distribució d’hidrogen a nivell europeu, un projecte de molt d’interès i futur.

Sicília és presidenta de la iniciativa europea Hydrogen Backbone i directora de planificació i control d’inversions d’Enagás, empresa global d’infraestructures gasistes i gestora del sistema gasista espanyol. Anteriorment va ser Directora d’Estratègia d’Enagás.

Abans d’incorporar-se a Enagás, va ser Sotsdirectora General de Planificació Energètica del Govern espanyol, Cap de Prospectiva d’Iberdrola Renovables i Experta Sènior a Mercats Elèctrics de l’Agència Internacional de l’Energia (OCDE).

Anteriorment va ocupar els càrrecs d’Assessora Tècnica de la Secretaria d’Estat d’Energia i Consellera d’Energia a la Representació Permanent d’Espanya davant la UE.

Sicília és economista i advocada de formació, té un màster en Política Econòmica per la London School of Economics i formació executiva per la Harvard Business School i l’INSEAD.

Un Med Hub Day centrat en la transició energètica

El Port de Tarragona es prepara per al VII Med Hub Day del 2023 amb el lema «Virant cap a ports hub més sostenibles». L’edició que s’està preparant per enguany comptarà amb un major contingut sobre transició energètica, una temàtica de gran importància en els nous tràfics portuaris del futur i en concordança amb l’estratègia del Port de Tarragona.

Amb aquesta visió sostenible, el Port de Tarragona es vol convertir també en un exemple de referència per altres infraestructures portuàries, demostrant que el futur dels líquids a doll respectuós amb el medi ambient és possible.

Més informació i registre:

https://www.eventbrite.es/e/vii-med-hub-day-tickets-689096876307

Font: Port de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *