L’escriptora Eva Baltasar inaugura els Clubs de Lectura de les Biblioteques Municipals

Demà dimecres 27 de setembre a les 18:30 h, la reconeguda escriptora Eva Baltasar, autora de «Boulder», serà a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus per iniciar els clubs de lectura del curs 2023-2024. Aquest acte, que es farà als Jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós i que és obert a tothom, sigui o no membre d’un club, dona el tret de sortida a les trobades dels clubs de lectura per adults, la majoria dels quals s’inicien el mes d’octubre.

«Boulder» va ser la primera novel·la escrita en català que va optar al premi Booker i va guanyar el premi Òmnium 2020 a la millor novel·la.

La protagonista de «Boulder» és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la vida fent de cuinera en un buc —la situació perfecta: una cabina, l’oceà, moltes hores per encarar el buit i algun port on conèixer dones. Fins que una la reté, se l’emporta entre les quatre parets d’una casa i l’embarca en la gestació assistida d’una criatura. ¿Què en farà, la maternitat, de l’amant coneguda en un bar? ¿I què farà ella a la gàbia?

L’obra de Baltasar torna a atracar entre nosaltres amb una heroïna com només sap crear-les ella: camuflada amb un nom geològic —el de les roques solitàries enmig del mar— i perfectament intractable, si no fos que caus als seus peus.

Aquest acte compta amb la col·laboració de la Llibreria La Capell de Barcelona.

Les Biblioteques Municipals tenen per al curs 2023-2024 una oferta de clubs de 29 propostes per a tots els públics, que presenten disposades com una carta de restaurant per la seva gran diversitat amb el lema «Lectures a la carta», com per exemple, el club «Fem-ho fàcil» per a persones adultes que volen iniciar-se en l’experiència d’un club, amb la lectura de textos breus i en un horari que els permet la conciliació familiar perquè les criatures poden gaudir de la ludoteca ABC D Jocs de la Biblioteca Pere Anguera, o dins de les «Especialitats de la casa», el club virtual «Clàssics» que fa la trobada amb plataformes digitals, o bé el club «Ganes de saber» per a persones a qui agradi llegir assaig i aclarir els dubtes amb investigadors de l’Associació Divulga Tarragona o finalment també la proposta «recomanada pel xef» «L’estranya quimera» ( títol manllevat d’un vers de Carner) i que vol ser un club radiofònic, per aquells que volen aprendre d’una manera aprofundida sobre llibres concrets i no tenen temps d’assistir a la trobada presencial. En aquest cas cada segon dimarts de mes es penja un podcast del llibre que els lectors hauran llegit prèviament. El podcast està coordinat per Montserrat Corretger i Agnès Toda i enregistrat als estudis de LANOVA ràdio i es podrà sentir des del web biblioteques.reus.cat. Alguns clubs encara tenen places lliures i resten oberts tot l’any per a poder-se afegir a través de la plataforma inscripcions.reus.cat

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *