Sandra Ramos: "Santa Tecla és un referent a nivell nacional que ens situa com a capital de la Festa Major"

La consellera de Festes ha lamentat l’accident ocorregut ahir a la nit durant la Traca i ha assegurat que “s’han acomplert totes les estrictes mesures de seguretat”

Tarragona ha tancat aquesta matinada deu dies de festa major de Santa Tecla 2023. A poques hores d’acabar, la consellera de Festes, Sandra Ramos, ha volgut fer una primera valoració, explicant inicialment els fets ocorreguts ahir durant la celebració de la Traca, últim acte d’aquestes festes, en què es van despenjar tres trons de l’últim tram, provocant ferides a una persona que va ser traslladada a l’hospital Joan XXIII amb pronòstic greu.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ha lamentat el fet ocorregut i la consellera ha explicat que s’ha posat a disposició de la família i dels cossos de seguretat per al desenvolupament de la investigació. “Tot i que lamentem profundament els fets, volem aclarir que s’han acomplert totes les mesures de seguretat requerides des de la Subdelegació del Govern i el Ministeri d’Indústria, complint de manera estricta la llei en tot moment i sent conscients que Santa Tecla és una gran festa del foc, amb tots els protocols al dia”.

Seguidament, la consellera ha repassat els més de 400 actes i els deu dies de festa, agraint, en primer lloc “el saber fer de tots els tarragonins i tarragonines, que han sabut gaudir d’una festa amb llibertat, però alhora amb seguretat” i així mateix, ha destacat “el gran èxit de la nostra festa que, deixant de banda l’incident d’ahir, ha transcorregut amb total normalitat” i que ja “és una festa de referència a nivell nacional, pensada sempre per la gent d’aquí, però alhora una de les més emblemàtiques i amb més seguiment al territori, fruit del seu gran atractiu”. La consellera ha conclòs afirmant que “Santa Tecla és un moment en què Tarragona exerceix de capital i això es nota amb l’arribada de gent d’altres poblacions”.

En aquest sentit, la consellera ha considerat d’èxit rotund la incorporació del nou gran escenari al Parc Francolí, que la nit del 17 de setembre va arribar a acollir més de 12.000 persones amb el concert de The Tyets. Segons ha expressat la consellera de Festes «valorem molt positivament l’experiència d’aquest nou espai, creiem que la ciutadania l’ha rebut amb moltes ganes i amb intenció de continuïtat com a espai de la nostra festa major» i ha afegit “ens ha permès esponjar els actes per tota la ciutat, especialment amb el públic jove”.

Un altre fet destacable i a valorar positivament és l’oferta cultural de tarda, els concerts familiars i els festivals com la Terrasseta, acompanyen molt bé la resta de la jornada i no s’ha acumulat la música només en horari nocturn. I de joves a infants, un dels fets més rellevants per al futur de la festa ha estat l’èxit de la Santa Tecla Petita i de totes entitats que hi ha al darrere, que la fan gran.

Èxit del dispositiu de seguretat i neteja

Els més de 400 actes s’han produït amb la màxima normalitat i alta afluència de públic, encavalcant-se en alguns moments actes multitudinaris en diferents espais sense cap mena d’incidència, fet que es destaca amb la diversificació d’espais i descentralització d’alguns moments de la festa, com pot ser el nou escenari del Parc Francolí o la incorporació, a la programació, d’activitats a nous espais.

Tal com es va anunciar, amb motiu de l’arribada dels dies més forts de la festa la Guàrdia Urbana, conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra i Protecció Civil, han dut a terme un dispositiu especial de seguretat ciutadana per tal de vetllar pel bon funcionament dels principals actes, per evitar la inseguretat i les aglomeracions en els actes més multitudinaris. I de fet, el balanç també ha estat exitós.

Cal recordar però que s’ha hagut de fer èmfasi en el consum responsable d’alcohol i tenir cura dels objectes personals, fets lleus però malauradament recurrents en les nits de festa. Especialment rellevant ha estat el dispositiu que Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van fer els dies previs i les hores prèvies als actes més massius recordant als establiments i supermercats que està prohibida la venda de begudes alcohòliques a menors i el consum fora dels establiments. “Estem treballant en l’excel·lència, però sabem que el risc zero no existeix”, ha apuntat Ramos. Així mateix ha demanat “la corresponsabilitat de tota la població, principalment pel que fa a l’assistència de menors en actes puntuals”.

Tot i ser un dels anys més multitudinaris, als comptes oficials de xarxes socials de Santa Tecla, les queixes per temes neteja i seguretat han disminuït considerablement. Per tant, la consellera també ha destacat que “aquesta intensificació en la neteja, s’ha pogut veure en les places i carrers i sobretot en finalitzar els actes amb més concurrència”.

Foto: Marc Colilla.

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *