Calendari del Contribuent 2023: Coneix les Dates Importants per al Pagament d’Impostos i Taxes

Amb l’arribada del nou any, també ve l’obligació de complir amb els nostres deures fiscals. És per això que us presentem el «Calendari del Contribuent 2023», una guia útil per a tots aquells ciutadans i empreses que han de fer front als diferents impostos i taxes durant l’exercici fiscal 2023 a la província de Tarragona.

Aquí trobareu les dates clau i els períodes de pagament per a cadascun dels impostos i taxes que cal tenir en compte. Us recordem que, excepte la taxa d’escombraries, rebràs un avís de pagament de BASE (Diputació) amb la informació necessària per realitzar el pagament.

Impost de Vehicles (T.M.)

 • Període de Pagament: Del 31 de març al 31 de maig de 2023

Si ets el propietari d’un vehicle a la província de Tarragona, és important que tinguis en compte que el termini per pagar l’impost de vehicles comença el 31 de març i finalitza el 31 de maig de 2023. BASE (Diputació) t’enviarà un avís de pagament amb les instruccions pertinents. En cas que no rebeu aquest avís 15 dies abans de la data de venciment, podeu sol·licitar-lo a les següents oficines:

 • BASE Tarragona: Telèfon 977 253411
 • BASE Torredembarra: Telèfon 977 642620
 • Ajuntament de Vespella de Gaià: Telèfon 977 655288

Taxa d’Escombraries

 • Període de Pagament: Del 31 de març al 31 de maig de 2023 (Primer semestre)
 • Període de Pagament: Del 28 de juliol al 29 de setembre de 2023 (Segon semestre)

La taxa d’escombraries és un impost que afecta aquells residents que no tenen subministrament d’aigua de la xarxa general i, per tant, no l’abonen conjuntament amb el rebut d’aigua. És important assenyalar que aquest impost es divideix en dos períodes de pagament, com s’indica al calendari.

Impost sobre Béns Immobles (IBI)

 • IBI Urbana (Contribució)
  • Primer Fraccionament: Del 29 d’abril al 30 de juny de 2023
  • Segon Fraccionament: Del 28 de juliol al 29 de setembre de 2023
 • IBI Rústica
  • Període de Pagament: Del 28 d’abril al 30 de juny de 2023
 • IBI Característiques Especials
  • Període de Pagament: Del 28 d’abril al 30 de juny de 2023

L’Impost sobre Béns Immobles (IBI) és un dels impostos més importants que cal abonar durant l’any. Les propietats urbanes es divideixen en dos fraccionaments, amb terminis concrets per al pagament. Els propietaris de béns immobles rústics i amb característiques especials també tenen les seves dates de pagament assignades.

Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)

 • Període de Pagament: Del 28 de juliol al 29 de setembre de 2023

Les empreses i autònoms que exerceixen activitats econòmiques estan subjectes a l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). El termini per al pagament d’aquest impost comença el 28 de juliol i finalitza el 29 de setembre de 2023.

En resum, és essencial estar informat i complir amb les dates límit establertes en el «Calendari del Contribuent 2023» per evitar recàrrecs i sancions innecessàries. Mantenir-se al corrent dels compromisos fiscals és un deure que permet el funcionament dels serveis públics i les inversions a la nostra comunitat.

Recordeu que en cas de no rebre l’avís de pagament per part de BASE (Diputació), podeu contactar amb les oficines corresponents per sol·licitar la informació necessària. La col·laboració ciutadana en aquest sentit contribueix a una gestió eficaç i transparent dels recursos públics.

No deixeu passar les dates, marqueu el vostre calendari i assegureu-vos de complir amb les vostres obligacions tributàries. Amb la vostra contribució, estem construint un millor futur per a tots els ciutadans de la província de Tarragona.

Des de Vespella de Gaià, us desitgem un any fiscal exitós i ple d’èxits. Per a més informació o consultes relacionades amb els impostos i taxes, podeu contactar amb l’Ajuntament de Vespella de Gaià al telèfon 977 655288.

Manteniu-vos informats i compliu amb responsabilitat els vostres deures fiscals. El vostre suport és fonamental per al desenvolupament de la nostra comunitat.

Font: Ajuntament de Vespella de Gaià

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *