Conseller Torrent: La Nova Planta de Microxips d’Ideaded Impulsa la Indústria Catalana

Ideaded, una empresa catalana dedicada al desenvolupament de solucions innovadores en el mercat de semiconductors, ha inaugurat la seva nova planta de microxips a Viladecans. La nova instal·lació, amb una superfície impressionant de 500m2, acull la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d’Europa. La inversió de 12 milions d’euros en aquest projecte estratègic promet revolucionar la indústria dels semiconductors a la regió i crear fins a 100 llocs de treball altament qualificats.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha expressat la seva emoció durant la inauguració, afirmant que «la nova planta de microxips d’Ideaded ens ajudarà a atraure nous projectes i a reforçar la indústria i el conjunt del sistema productiu català.» Aquest esdeveniment va comptar amb la presència destacada de personalitats com el secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus, Miquel Puig i Raposo, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, el secretari general d’Indústria del govern espanyol, Francisco Blanco, i el CEO d’Ideaded, Eduard Puig.

El conseller Torrent també va destacar que el Govern de Catalunya està compromès a liderar el desenvolupament de la indústria de semiconductors al sud d’Europa. Afirmant que Catalunya aspira a ser reconeguda internacionalment com un pol de coneixement, activitat econòmica i infraestructures relacionades amb aquest sector.

Eduard Puig, CEO d’Ideaded, va ressaltar la importància d’aquesta planta com una oportunitat única per fabricar tecnologies de semiconductors «first of a kind» que seran produïdes per primera vegada a Catalunya i Espanya. Puig va fer una crida a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von den Meyer, demanant suport a iniciatives manufactureres d’aquest tipus a Europa.

L’empresa Ideaded, fundada el 2015 a Girona per Eduard Puig, té com a missió facilitar l’accés a la indústria de semiconductors i ser un proveïdor líder en l’electrònica flexible. La seva seu central es troba a Viladecans, on es realitzarà el desenvolupament, el testatge i la producció de microxips dissenyats per l’empresa en els darrers set anys. Les instal·lacions de la planta inclouen la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d’Europa.

Aquesta nova sala blanca serà destinada al desenvolupament continu, testatge i producció de sèries curtes de microxips dissenyats específicament per Ideaded, amb una producció estimada de 5 a 20 milions d’unitats anuals. En la primera fase d’aquest projecte, es preveu la contractació de fins a 100 treballadors altament qualificats, amb una àmplia gamma de perfils professionals relacionats amb el desenvolupament de materials i processos per a la producció de capes fines i la tecnologia de modelatge.

Per fer realitat aquesta innovadora instal·lació, Ideaded va rebre el suport crucial de la Generalitat, que va atorgar un préstec de 6 milions d’euros a través d’Avançsa i de l’Institut Català de Finances, així com un ajut de 217.488 euros en la línia de reindustrialització de la Direcció General d’Indústria. Aquest projecte és considerat altament estratègic pel Govern de Catalunya i compta amb el suport de l’agència ACCIÓ, destinada a la competitivitat empresarial.

Amb aquesta nova planta de microxips, Ideaded marca un pas significatiu cap a la consolidació de Catalunya com a líder en la indústria de semiconductors i atrau l’atenció d’experts i empreses interessades en tecnologies de semiconductors innovadores i pioneres. La inauguració de la planta de Viladecans representa un gran èxit per a la indústria catalana i un pas ferm cap a un futur de prosperitat tecnològica i econòmica.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *