El Govern insisteix que «l’objectiu final i irrenunciable» és un acord perquè Catalunya decideixi sobre la independència

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja | Foto: Rubén Moreno

Avui, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha pres la paraula per donar a conèixer les principals línies d’actuació que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exposat al Debat de Política General celebrat al Parlament de Catalunya. La declaració més destacada que ha reiterat el Govern és que «l’objectiu final i irrenunciable continua sent un acord perquè Catalunya decideixi sobre la independència.»

En un moment en què les discussions polítiques continuen marcant el panorama català, la portaveu Plaja ha subratllat la importància de l’amnistia com a primer pas cap a una nova fase de negociació. Tot i que l’amnistia és imprescindible i inajornable, el Govern enfatitza que no és el final de res, sinó el punt de partida per avançar cap a un acord definitiu.

Un dels punts forts de la declaració ha estat l’aposta per la unitat independentista i la importància de coordinar esforços per fer realitat el referèndum. En aquest sentit, Patrícia Plaja ha instat a treballar conjuntament i de manera coordinada per aconseguir l’objectiu final d’un referèndum d’autodeterminació.

Mesures Socials per a Catalunya

A més de les qüestions polítiques, la portaveu del Govern també ha repassat les mesures socials anunciades pel president Pere Aragonès. Destaca l’ampliació del val escolar fins als 55 milions d’euros, beneficiant a prop de 800.000 alumnes. Això reflecteix un compromís fort amb l’educació i l’accés a una educació de qualitat per a tothom.

Una altra mesura rellevant és l’ampliació fins als 30 anys del programa «Escena 25», que busca acostar la cultura catalana a una àmplia audiència. A través d’aquesta iniciativa, es pretén enfortir l’oferta cultural i donar suport als artistes i professionals de la cultura.

Pla de Drets Sexuals i Reproductius

Un dels aspectes més destacats de la declaració del Govern és l’èmfasi posat en la implementació de l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius. A dos anys de la prioritat donada a aquesta estratègia, ara es busca establir un Pla de Drets Sexuals i Reproductius a les escoles i instituts, així com un itinerari específic per a cada etapa educativa.

L’objectiu d’aquest Pla és garantir una educació sexual integral i l’accés als drets reproductius a tot Catalunya. Aquesta estratègia inclou la possibilitat de la interrupció voluntària de l’embaràs i la promoció de l’educació sexual a les escoles. Catalunya és reconeguda com el país de la UE amb la cobertura més àmplia i equitativa en aquest àmbit, amb més de 81 centres que ofereixen serveis d’interrupció voluntària de l’embaràs.

Conciliació i millores retributives del cos de Mossos

El Consell Executiu també ha ratificat un acord entre el Departament d’Interior i sindicats de Mossos d’Esquadra relacionat amb la conciliació i les millores retributives. Entre les mesures destacades, s’estableix que els funcionaris del cos podran sol·licitar comissions de servei o adscripcions provisionals voluntàries per cuidar fills menors de 2 anys.

Així mateix, s’amplia la reducció de jornada per a cuidar fills fins als 14 anys, es concedeixen 8 setmanes de permís per cuidar dels fills durant els primers 8 anys de vida, i s’aporten millores salarials i complements per a circumstàncies específiques del servei.

Integració d’instituts a la xarxa pública

Finalment, una altra notícia rellevant és la integració de dos instituts escola a la xarxa pública. L’Institut Sant Felip Neri i l’Institut Escola Manresa, fins ara de titularitat concertada, passen a formar part del sistema educatiu públic. Aquesta integració es realitza mitjançant un acord mutu entre el Departament d’Educació i la titularitat de cada centre.

En resum, el Govern de Catalunya reitera el seu compromís amb la independència i l’autodeterminació de la regió, alhora que posa l’accent en les mesures socials, l’educació sexual i els drets reproductius, la conciliació i la millora de les condicions del cos de Mossos d’Esquadra, i l’enfortiment de l’educació pública. Aquestes accions exemplifiquen la diversitat d’objectius i reptes que el Govern català pretén abordar en els pròxims anys, amb l’esperança de construir un futur millor per a tots els catalans i les catalanes.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *