El Morell Acull una Exposició sobre la Rajola Catalana i el Mosaic Hidràulic: Patrimoni en Perill

Del 2 al 15 d’octubre, el Morell obrirà les portes de la seva sala d’actes a una exposició fascinant que posa de relleu la importància històrica i cultural de la rajola catalana i el mosaic hidràulic. Sota el títol «Patrimoni en perill», aquesta mostra, organitzada per l’Associació Reusenca per a la Cultura i el Patrimoni amb el suport de l’ajuntament morellenc, ofereix una oportunitat única de conèixer més sobre aquesta herència que sovint ha estat menystinguda i oblidada.

La Història Oculta de la Rajola Catalana i el Mosaic Hidràulic

La rajola catalana i el mosaic hidràulic han estat part integral de la cultura i l’arquitectura catalanes durant segles. Sovint passen desapercebuts, ja que s’integren de manera subtil en els edificis i els carrers de moltes poblacions. Tanmateix, aquestes peces artístiques i funcionals mereixen una atenció especial. Són testimoni de la destresa artesanal dels seus creadors i de la història rica de la regió.

L’Exposició: Un Viatge en el Temps i l’Art

L’exposició «Patrimoni en perill» ofereix als visitants l’oportunitat de fer un viatge en el temps i explorar la història i l’evolució d’aquestes dues formes d’art únicament catalanes. Podreu admirar peces antigues de rajola i mosaics, algunes de les quals daten de l’època romana, mentre que altres mostres reflecteixen les influències islàmiques i gòtiques que han marcat la regió al llarg dels segles.

La Perdua i el Menyspreu Històric

Una de les narratives que aquesta exposició vol posar en relleu és la pèrdua i el menyspreu històric que han patit aquestes obres d’art al llarg del temps. Tot i que les rajoles i els mosaics catalans han estat reconeguts internacionalment com a tresors artístics, moltes vegades no han rebut la consideració que es mereixen a casa nostra. Aquesta exposició ens recorda la importància de protegir i valorar el nostre patrimoni cultural.

La Xerrada: Explorant en Profunditat

Per aquells interessats en aprendre més sobre aquest tema fascinant, l’Associació Reusenca per a la Cultura i el Patrimoni ha organitzat una xerrada especial que tindrà lloc el dissabte 14 d’octubre a les 12 hores, a la mateixa sala d’actes de l’ajuntament del Morell. L’exposició i la xerrada es complementen, oferint una oportunitat única per explorar aquesta herència en profunditat.

L’Orador: Albert Martí de Mosaics Martí

L’encarregat de conduir la xerrada és Albert Martí, un expert en rajola catalana i mosaic hidràulic que pertany a Mosaics Martí. La seva experiència i coneixement profund sobre aquest tema enriquirà la comprensió dels visitants i els oferirà una visió única sobre la preservació i restauració d’aquest patrimoni.

Jornades Europees de Patrimoni

A més, és important destacar que aquesta exposició forma part de les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren del 13 al 15 d’octubre. Aquesta és una oportunitat excepcional per descobrir i celebrar el ric patrimoni cultural de Catalunya i d’Europa en conjunt.

Conclusió: Descobreix la Bellesa Oculta de la Rajola Catalana i el Mosaic Hidràulic

L’exposició «Patrimoni en perill» al Morell és una oportunitat única per descobrir la bellesa oculta de la rajola catalana i el mosaic hidràulic. A través d’aquesta mostra i de la xerrada a càrrec d’Albert Martí, els visitants podran aprofundir en la història i la importància d’aquest patrimoni artístic i cultural. No deixeu passar aquesta oportunitat de connectar amb les arrels de Catalunya i d’apreciar les obres d’art que sovint passen desapercebudes als nostres ulls. Reserveu-vos el temps per visitar l’exposició i participar en aquesta experiència enriquidora que ens recorda que la preservació del nostre patrimoni és una tasca de tots. Us esperem a la sala d’actes de l’ajuntament del Morell del 2 al 15 d’octubre per viure aquesta aventura cultural.

Font: Ajuntament del Morell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *