El ple de l’Ajuntament de Montblanc acorda compensar part del deute amb la Diputació de Tarragona

En una decisió trascendental per a les finances municipals, el ple ordinari del mes de setembre de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar per majoria compensar part del deute amb la Diputació de Tarragona. Aquesta mesura permetrà a l’ajuntament reprendre l’accés a les tan necessàries subvencions de l’ens supramunicipal.

Després d’arribar a un acord amb la Diputació de Tarragona, l’equip de govern municipal ha decidit compensar el 10% del deute total, que ascendeix a la quantitat de 720.000 euros. La resta d’aquest deute es retornarà de manera programada en un termini de quatre anys. Prèviament, l’Ajuntament de Montblanc es trobava en situació de deure amb la Diputació, fet que complicava la seva capacitat per obtenir subvencions crucials.

L’acord per compensar el 10% del deute ha començat a produir resultats immediats, amb ingressos de 130.000 euros per part de la Diputació. Aquesta xifra és inferior als 190.000 euros que la Diputació encara deu a l’Ajuntament de Montblanc en forma de subvencions pendents. La regidora d’Hisenda, Raquel Huguet, ha confirmat que «gràcies a l’acord, ja hem començat a rebre pagaments de la Diputació».

L’actual equip de govern ha optat per la via de la negociació per resoldre aquesta delicada qüestió i ha retirat el contenciós amb la Diputació. L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, ha manifestat la seva intenció de continuar treballant estretament amb la Diputació de Tarragona en els propers dies per trobar la millor manera de pagar el deute sense posar en perill els interessos de l’Ajuntament de Montblanc.

Inici imminent de les obres de rehabilitació del Jutjat de Montblanc

A més de la important decisió financera, el ple de l’Ajuntament de Montblanc també ha aprovat l’adjudicació de les obres de rehabilitació del Jutjat de Montblanc. Aquestes obres han de començar de manera imminent i han de concloure en un termini d’un any.

Això marca un pas significatiu cap a la millora de les instal·lacions judicials a la localitat, donant suport als processos legals locals i millorant l’eficiència del sistema de justícia.

Modificació de pressupost i pagament de factures pendents

El plenari de l’Ajuntament de Montblanc també ha aprovat una modificació de pressupost per assegurar el pagament de les nòmines dels treballadors corresponents al mes de desembre. Aquesta acció era necessària a causa de la pròrroga del pressupost municipal que s’ha mantingut durant dos anys consecutius.

A més a més, s’ha aprovat una modificació de crèdit per fer front a les factures pendents que no disposaven d’una partida pressupostària prèvia. Aquestes modificacions són essencials per mantenir l’estabilitat financera de l’Ajuntament de Montblanc i garantir el bon funcionament dels serveis municipals.

Suport als veïns de Lilla en la seva lluita per les indemnitzacions

En un gest de solidaritat amb els veïns i veïnes de Lilla, el ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, una moció de suport a la seva causa. Aquesta moció fa referència a la manifestació que es durà a terme a Lilla aquest proper dissabte per reclamar el pagament de les indemnitzacions que va prometre el Ministeri de Transports per les obres de l’A-27.

L’Ajuntament de Montblanc, en ple, s’ha compromès a participar activament en la manifestació convocada per al dissabte 30 de setembre a les 11 del matí per expressar la seva solidaritat i col·laboració en la recerca d’una solució justa per a aquesta qüestió.

L’alcalde, Oriol Pallissó, ha anunciat que, prèviament a la manifestació, es realitzarà una reunió a quatre bandes entre l’Ajuntament, la Subdelegació del Govern, l’associació de veïns de Lilla i l’alcaldessa pedània per abordar i aclarir l’estat actual d’aquest assumpte i les possibles solucions que es podrien implementar. La voluntat és arribar a una resolució beneficiosa per a totes les parts implicades.

Font: Ajuntament de Montblanc

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *