I Mercat Medieval del Baix Gaià: Un Ressorgiment Cultural i Històric

El Baix Gaià, a la regió de Tarragona, s’engresca per celebrar un cap de setmana ple d’història, art i entreteniment amb la renovada edició del Mercat Medieval. L’Ajuntament de la Pobla de Montornès, en una decidida aposta per reviure aquest esdeveniment, ha reservat les dates del 6 al 8 d’octubre per a una experiència que transportarà els visitants a l’època medieval. L’entorn de l’Ermita de la Mare de Déu de Montornès serà el lloc que acollirà el I Mercat Medieval del Baix Gaià, una iniciativa que busca convertir-se en un referent cultural i recreatiu, paral·lel al reconegut Pessebre Vivent que es realitza al mateix espai durant les festes nadalenques.

Del 6 al 8 d’octubre, cada dia de 18 a 23 hores, els carrers de la Pobla de Montornès es transformaran en una autèntica vila medieval, amb un gran nombre de parades d’artesans locals que exhibiran els seus productes únics i artesanals. Els visitants podran explorar la riquesa de la ceràmica local i aprendre sobre les tècniques d’enquadernació, mentre es deleiten amb una exposició fascinant d’aparells de tortura de l’època.

Un dels punts culminants serà el campament medieval, on els participants reviuran la vida quotidiana d’aquella època, oferint als espectadors una immersió en el passat històric del Baix Gaià. A més, les exhibicions d’oficis antics fascinaran a tots els interessats en les arts i oficis tradicionals.

Per als més petits, l’esdeveniment inclou tallers infantils que proporcionaran una oportunitat d’aprendre jugant, mentre que les animacions de carrer i els jocs de fusta gegants mantindran l’energia i la diversió al màxim.

Una cercavila musical captivarà a la multitud, amb l’actuació estel·lar del Gall i el Drac Pigota de la Pobla de Montornès, que portarà la seva pròpia dosi d’encant i misteri a l’esdeveniment. A més, la batucada Poblatuka farà vibrar els carrers amb els seus ritmes contagiosos.

Els amants de la música també tindran motius per a l’alegria, ja que hi haurà concerts en viu amb diversos estils musicals que ompliran l’aire d’harmonia. Per als que desitgin fer una pausa i relaxar-se, una taverna medieval oferirà autèntica cuina i begudes de l’època.

L’objectiu de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès amb aquest esdeveniment no és només proporcionar una experiència única als visitants, sinó també fer que el Mercat Medieval es converteixi en un referent del territori, com ja ho és el Pessebre Vivent durant la temporada nadalenca. A través d’aquesta aposta pel patrimoni cultural i històric, l’ajuntament espera no només atreure a visitants locals i forasters, sinó també promoure l’artesania local i la riquesa de la història medieval de la comarca del Baix Gaià.

Amb el seu ampli ventall d’activitats i entreteniment per a totes les edats, el I Mercat Medieval del Baix Gaià promet ser una experiència que ningú voldrà perdre’s. Així que, marca les dates del 6 al 8 d’octubre a la teva agenda i prepara’t per a un viatge fascinant a l’època medieval al bell cor del Baix Gaià. El passat cobrarà vida i et convidarà a explorar i gaudir d’una experiència única que no oblidaràs.

Font: Ajuntament de la Pobla de Montornès

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *