La nova Fira de Santa Teresa aposta per convertir-se en un certamen gastronòmic i de promoció del producte del Vendrell i el Penedès

El Vendrell, un municipi amb una rica història i tradició, està a punt de viure una transformació significativa en el marc de la seva Fira de Santa Teresa. L’esperat canvi arriba amb la intenció de donar un nou impuls a aquesta celebració anual, que compta amb 180 anys de història a les seves esquenes. Aquesta iniciativa ha estat liderada pel regidor de Fires, Christian Soriano, qui ha estat treballant en estreta col·laboració amb empreses i negocis locals per revitalitzar aquest esdeveniment i convertir-lo en un autèntic homenatge a la gastronomia i als productes de proximitat.

El canvi, que ha generat expectació i entusiasme entre els vendrellencs, es farà evident del 12 al 15 d’octubre, quan la Fira de Santa Teresa obri les seves portes amb una nova imatge i contingut. La transformació serà visible a través de tres espais principals que buscaran oferir una experiència completa als visitants.

El primer espai serà el passeig de la Rambla, que experimentarà canvis estètics significatius per acollir els estands d’empreses locals, així com d’altres procedents del Penedès i altres regions. Aquest serà l’escenari perfecte per descobrir i adquirir productes de proximitat i, al mateix temps, conèixer les històries i els projectes que hi ha darrere d’aquestes empreses. És una oportunitat única per posar en valor els productes locals i fomentar el suport a l’economia de la comarca.

El segon espai de la Fira serà la plaça Tobies, que acollirà la zona de concerts. Serà un lloc d’entreteniment i diversió, on es podran gaudir de les actuacions musicals programades per a aquesta edició. Aquesta àrea contribuirà a mantenir l’esperit festiu i atractiu que caracteritza la Fira de Santa Teresa.

El tercer espai es situarà al costat de la cascada de la Rambla, i estarà destinat a les degustacions i maridatges. Aquesta zona serà un autèntic paradís per als amants de la gastronomia, ja que podràs tastar una gran varietat de productes locals a preus populars. A més, a l’Oficina de Comerç del Vendrell es podran adquirir tiquets amb reserva prèvia per garantir una experiència culinària inoblidable.

La col·laboració és la clau d’aquesta nova etapa de la Fira de Santa Teresa. Més del 50% dels participants seran empreses i negocis locals, que han unit forces amb l’Ajuntament per crear sinèrgies positives i impulsar el creixement de la comunitat. Aquesta estratègia té com a objectiu no només reforçar l’impacte econòmic del certamen, sinó també difondre el coneixement dels productes i projectes locals.

A la presentació d’aquesta innovadora edició de la Fira, es van reunir diversos productors i restauradors del territori, membres del col·lectiu Terra i Taula. Tots ells van expressar la seva satisfacció pel nou enfocament de l’esdeveniment i van destacar la importància de treballar de la mà de l’administració per promoure la riquesa gastronòmica i els productes de la regió.

A banda dels canvis a la Rambla, la nova Fira mantindrà altres elements que han estat tradicionalment presents. La zona de l’automoció es mantindrà al Puig, oferint als amants dels vehicles una oportunitat per descobrir les últimes novetats del sector. Les atraccions continuaran alegrar els més petits a la zona escolar.

Les plaques Nova i de les Garrofes seran l’escenari d’activitats i tallers familiars relacionats amb els productes locals com el vi i l’oli, entre altres. Al carrer del Doctor Robert, diferents entitats del municipi instal·laran parades per mostrar els seus projectes i iniciatives.

El regidor de Fires, Christian Soriano, ha assegurat que aquesta transformació de la Fira de Santa Teresa ha arribat per quedar-se i consolidar-se. Aquest canvi d’enfocament no només promou el desenvolupament econòmic de la comarca sinó que també reforça el sentiment de comunitat i l’orgull pels productes i la cultura local.

En els propers dies, es desvelarà el programa d’actes complet de la Fira de Santa Teresa. Aquesta edició promet ser una oportunitat única per conèixer i gaudir dels tresors gastronòmics i culturals que el Vendrell i el Penedès tenen per oferir. No et perdis aquesta cita ineludible, on la tradició es combina amb la modernitat per crear una experiència única per a tota la família.

Font: Ajuntament del Vendrell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *