L’ajuntament de Constantí convoca el II Concurs de Pa de Pessic del municipi per celebrar la tradició i la gastronomia local

Constantí, un petit i acollidor municipi situat a la província de Tarragona, és conegut per la seva rica herència cultural i la seva deliciosa gastronomia. En una iniciativa que celebra aquesta tradició culinària, l’Ajuntament de Constantí convida a tots els habitants de 60 anys o més a participar en el II Concurs de Pa de Pessic, una oportunitat per mostrar les seves habilitats culinàries i compartir el seu amor per la cuina tradicional.

Una oportunitat per als apassionats de la cuina local

El II Concurs de Pa de Pessic de Constantí és una oportunitat única per als habitants més grans del municipi de demostrar les seves habilitats culinàries i compartir les seves receptes tradicionals amb la comunitat. Aquest concurs, de caràcter popular, celebra la rica herència gastronòmica de Constantí i convida a tothom a participar.

Per a aquells que estiguin interessats a competir i mostrar les seves habilitats culinàries, les inscripcions estan obertes des del dijous 28 de setembre de 2023 fins al divendres 6 d’octubre de 2023 o fins que s’assoleixi el nombre màxim de participants. És important destacar que les places són limitades, així que es recomana als interessats inscriure’s amb antelació per garantir un lloc al concurs.

Com funciona el concurs

El concurs es durà a terme el diumenge 7 d’octubre de 2023 al Pavelló Poliesportiu Municipal de Constantí. Els participants hauran de presentar-se al supermercat Consum de Constantí durant el mateix dia per recollir els ingredients necessaris per a l’elaboració del pa de pessic. L’organització del concurs proporcionarà els ingredients principals, que inclouen farina, ous, sucre i llevat. Els participants també tenen l’oportunitat d’aportar ingredients addicionals que creguin que milloraran la seva creació.

Un cop els participants hagin recollit els ingredients, disposaran del temps necessari per preparar el seu pa de pessic. A les 18:00 h del mateix dia, es realitzarà la presentació de les creacions al Pavelló Poliesportiu Municipal, on seran avaluades pel jurat.

Recomanacions i criteris de valoració

Durant el concurs, es recomana als participants tenir en compte les normes bàsiques d’higiene i seguretat a la cuina. Mantenir una actitud cívica i de respecte cap als altres participants també és fonamental per assegurar un ambient amigable i acollidor.

El jurat, format per membres de la comunitat local, avaluarà els pans de pessic en base als següents criteris:

  1. Punt de cocció: L’adequació del temps de cocció per assegurar que el pa de pessic estigui ben fet.
  2. Esponjositat: La textura i l’airejat del pa de pessic.
  3. Sabor: El gust i la qualitat dels ingredients utilitzats.
  4. Presentació: La creativitat i l’aparença general de la creació.

Premis i reconeixement

El jurat premiarà dues categories de participants: el pa de pessic més gustós i la millor presentació. Les dues persones guanyadores rebran un premi com a reconeixement per les seves habilitats culinàries i la seva contribució a la tradició gastronòmica de Constantí.

És important tenir en compte que les imatges i vídeos del concurs podrien ser utilitzats per l’Ajuntament de Constantí amb fins promocionals i de divulgació. La presentació d’un pa de pessic implica l’acceptació de les bases del concurs i la conformitat amb la decisió del jurat.

No et perdis aquesta oportunitat de mostrar les teves habilitats culinàries i celebrar la gastronomia de Constantí. Inscriu-te avui mateix i prepara el teu pa de pessic per a aquest emocionant esdeveniment culinari que uneix tradició i comunitat.

L’Ajuntament de Constantí espera amb il·lusió a tots els participants i als amants de la cuina per compartir aquesta jornada especial. Aprofiteu l’oportunitat per descobrir nous sabors i conèixer altres apassionats de la gastronomia local. Us veiem al II Concurs de Pa de Pessic de Constantí el diumenge 7 d’octubre de 2023. Bon profit!

Font: Ajuntament de Constantí

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *