Reus Busca Voluntaris per a una Nova Edició del Voluntariat per la Llengua

El programa Voluntariat per la Llengua (VxL) de Reus celebra el seu 20è aniversari el 2023 i busca reclutar voluntaris entusiastes per continuar fomentant l’ús i aprenentatge del català a través de la conversa. Aquesta iniciativa única es basa en la creació de parelles lingüístiques compostes per voluntaris que parlen català fluidament i aprenents que desitgen adquirir fluïdesa en aquesta llengua.

L’objectiu fonamental del programa VxL és posar en contacte persones que parlen català habitualment amb aquelles que tenen coneixements bàsics i desitgen millorar la seva competència lingüística. Aquestes parelles lingüístiques tenen la llibertat de trobar-se i conversar on i quan els sigui més còmode, durant un mínim de 10 hores. Les interaccions poden ser tant presencials, on la parella tria el lloc i l’activitat, com virtuals, utilitzant una plataforma de videotrucada acordada prèviament.

Amb l’inici de nous cursos de català al Centre de Normalització Lingüística (CNL) els dies 20 i 21 de setembre, molts estudiants tenen un interès genuí en practicar la llengua que estan aprenent a l’aula. Per aquesta raó, el programa VxL necessita reclutar més voluntaris lingüístics per poder atendre totes les sol·licituds d’aprenents.

A més, es requereixen voluntaris disposats a ajudar els aprenents que s’inscriuen en el programa des d’altres parts de Catalunya i fins i tot d’altres països. L’única necessitat per participar en aquesta modalitat és comptar amb un dispositiu i una connexió a Internet per coordinar una hora a la setmana amb la parella assignada.

Els voluntaris i aprenents de Reus que optin per la modalitat presencial tindran l’oportunitat d’assistir a les presentacions del programa que es duran a terme al Mas Vilanova el dimecres 18 d’octubre en dues sessions, una a les 11:30 a.m. i una altra a les 6:00 p.m.

A més de les interaccions amb les seves respectives parelles, els participants gaudiran d’una varietat d’activitats complementàries al llarg del trimestre per fomentar l’ús del català en diversos contextos.

Si desitges unir-te al VxL i contribuir al reforçament de la llengua catalana mentre fas nous amics i compartes experiències culturals, no dubtis a inscriure’t com a voluntari o aprenent en aquest enriquidor programa! La teva participació marcarà la diferència en la promoció i preservació de la nostra preciosa llengua catalana.

Font: CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *