Alerta sobre Productes Cosmètics Amb Riscos: MARTINELIA UNICORN ARE REAL ESTUCHE DE MAQUILLATGE

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària ha emès una alerta referent a determinats productes cosmètics, de cura personal i biocides. Aquesta alerta té com a objectiu protegir la salut dels consumidors i garantir que els productes comercialitzats compleixin amb les regulacions vigents.

MARTINELIA UNICORN ARE REAL ESTUCHE DE MAQUILLATGE: Què Cal Saber?

Un dels productes afectats per aquesta alerta és el MARTINELIA UNICORN ARE REAL ESTUCHE DE MAQUILLATGE, fabricat per AQUARIUS COSMETIC, S.L.U. Aquest estoc de maquillatge es ven sota la marca MARTINELIA i està registrat a l’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) amb el número de referència 30238. Es comercialitza a través de l’adreça Travessera de les Corts, 131-159, Pavelló Ave Maria, 08028 Barcelona.

Els Riscos Detectats:

El producte MARTINELIA UNICORN ARE REAL ESTUCHE DE MAQUILLATGE és un estoig de maquillatge que inclou bàlsams labials i ombres d’ulls. Les investigacions realitzades han revelat dues preocupacions importants:

  1. Colorant Prohibit: Els bàlsams labials d’aquest estoc de maquillatge contenen el colorant CI 45170, que està prohibida en productes cosmètics per raons de seguretat. Aquesta substància pot causar reaccions al·lèrgiques i altres problemes de salut.
  2. Colorants No Declarats: Les ombres d’ulls d’aquest producte contenen diversos colorants (CI 19140, CI 42090, CI 15850 i CI 15865) que no estan declarats en l’etiquetatge del producte. Això significa que els consumidors no són plenament conscients dels ingredients que estan utilitzant en la seva pell, el que pot generar riscos desconeguts per a la salut.

Violació del Reglament (CE) 1223/2009:

Aquesta alerta es basa en el Reglament (CE) 1223/2009 sobre els productes cosmètics, que estableix estrictes normes de seguretat per als productes que entren en contacte amb la pell i les mucoses. Els productes que no compleixen amb aquest reglament es consideren perillosos per a la salut dels consumidors i, per tant, han de ser retirats del mercat.

Mesures Cautelars:

Com a resposta a aquesta situació, l’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris ha pres diverses mesures cautelars per protegir la salut pública. Això inclou:

  1. Cessament de Comercialització: S’ha ordenat el cessament immediat de la comercialització del producte MARTINELIA UNICORN ARE REAL ESTUCHE DE MAQUILLATGE.
  2. Retirada del Mercat: S’ha instat a retirar del mercat totes les unitats d’aquest producte que ja hagin estat distribuïdes.

Recomanacions als Consumidors:

Amb l’objectiu de protegir la salut dels consumidors, es fan les següents recomanacions:

  1. No Adquirir el Producte: Si us plau, no adquiriu cap unitat del MARTINELIA UNICORN ARE REAL ESTUCHE DE MAQUILLATGE.
  2. Deixar d’Utilitzar el Producte: Si ja teniu aquest producte a casa, deixeu de fer-ne servir immediatament.

Recomanacions als Distribuïdors i Establiments de Venda:

Per als distribuïdors i establiments de venda que tenen aquest producte a la seva disposició, es demana el següent:

  1. Immobilitzar el Producte: Immobilitzeu totes les unitats del MARTINELIA UNICORN ARE REAL ESTUCHE DE MAQUILLATGE i deixeu de vendre-ho de manera immediata.
  2. Contactar amb el Proveïdor: Feu contacte amb el proveïdor, AQUARIUS COSMETIC, S.L.U., i gestionar la devolució de les unitats que teniu en estoc.

La seguretat dels consumidors és de vital importància i, per tant, es prenen aquestes mesures amb l’objectiu de prevenir qualsevol risc per a la salut pública. Si teniu més preguntes o necessiteu assistència addicional, podeu posar-vos en contacte amb l’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris o consultar el seu lloc web oficial per a més informació.

En aquests moments, la responsabilitat recau en els fabricants i distribuïdors per garantir que els productes cosmètics compleixin amb les regulacions vigents i no posin en perill la salut dels consumidors. És important que els consumidors siguin conscients dels riscos associats amb els productes que utilitzen i actuar amb prudència quan es tracta de la seva salut i benestar.

Font: Ajuntament de Castellvell del Camp

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *