Calafell colidera un nou pla d’ocupació comarcal que beneficiarà un centenar de persones  

El projecte Innovadors i Experimentals estarà centrat en l’economia verda i les energies renovables

L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat un nou pla d’ocupació comarcal, que durà a terme de forma conjunta amb els ajuntaments de Calafell i del Vendrell i beneficiarà un centenar de persones. Es tracta de “Innovadors i Experimentals”, un programa de projectes, és a dir una iniciativa general que té diverses parts subordinades, cadascuna de les quals és liderada per una de les institucions participants.

El programa va dirigit a persones en situació de cerca de feina. L’objectiu és trobar persones interessades en formar-se en els llocs de treball en els quals hi ha demanda a la comarca. Per aconseguir-ho, es realitzaran accions per millorar l’ocupació i fomentar el treball conjunt per millorar el desenvolupament econòmic de la comarca del Baix Penedès.

El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i comptarà amb el suport dels gremis professionals comarcals.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha destacat. “Tenim moltes empreses comarcals que no troben fusters, lampistes…, i falten persones disposades a treballar en aquests oficis. A la vegada, hi han molts perfils professionals relacionats amb el món de la construcció que no s’han reciclat i no estan preparats per treballar amb les noves exigències ambientals o no saben utilitzar nous materials, fer aïllaments tenint en compte les noves normatives de construcció”.

“Per això”, afegeix Ferré, “cal adaptar el model productiu als nous temps formant persones en les professions en què hi ha demanda”. Ha dit també: “És una gran oportunitat per a oferir a les empreses de la comarca els perfils professionals que demanden, guanyar competitivitat i ajudar a reduir l’atur”.

El programa es divideix en 7 subprojectes diferents. Ara s n’han presentat 3:

  • Tast d’oficis i professions, a càrrec de l’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal. Impulsarà la reconversió de perfils professionals vinculats a la construcció i la instal·lació cap a l’economia verda i les energies renovables, mitjançant unes accions formatives per tal d’adquirir les habilitats i coneixements necessaris. Se’n podran beneficiar 40 persones. Es preveu realitzar la selecció de participants a l’octubre. Les accions formatives seran durant els mesos de novembre i desembre. Hi haurà tastets a partir del mes de gener 2024. Hi ha un correu per demanar més informació.
  • Escape room professional, a càrrec de l’Ajuntament de Calafell. Se’n podran beneficiar una trentena de persones en situació d’atur. Oferirà suport als participants mitjançant l’acompanyament i l’assessorament personalitzat, per tal de millorar les seves oportunitats d’ocupació, especialment en el sector de les energies renovables. A la vegada, buscarà millorar la qualitat dels llocs de treball i la competitivitat de les empreses. Començarà aquest proper mes d’octubre. Les inscripcions poden fer-se a la web de Treball de Calafell.
  • Sensibilització del sector verd en espais de coworking, a càrrec de l’Ajuntament del Vendrell. En aquest projecte, es vol sensibilitzar la població sobre les oportunitats que ofereix el sector de l’economia verda i les energies renovables, tant a nivell empresarial com ocupacional. Hi haurà cicles de conferències, networkings i activitats de sensibilització, mitjançant els espais de coworking existents de la comarca. Se’n podran beneficiar 50 persones en situació de cerca de feina. Aquest programa s’iniciarà durant el mes de novembre i fins el març de 2024. Hi ha un correu per demanar més informació.

Font: Ajuntament de Calafell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *