El director de la Comissió de Drets Humans d’El Salvador explica la situació del país a la Biblioteca Xavier Amorós

Miguel Montenegro, director de la Comissió de Drets Humans d’El Salvador, farà una conferència amb el títol «El Salvador des de la guerra civil a Nayib Bukele» aquest dimarts 3 d’octubre a les 19 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós. L’acte l’organitza el Comitè de Solidaritat Óscar Romero amb el suport del departament de Solidaritat i Cooperació de la Regidoria de Serveis a les Persones i Drets Socials i la Biblioteca Central Xavier Amorós, que depèn de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística. Es tracta d’una activitat solidària que forma part d’una gira que Miguel Montenegro està fent per tot el món per denunciar la situació actual d’excepcionalitat que viu la ciutadania d’aquest país centreamericà. Cal recordar que des del març de 2022 El Salvador pateix un règim d’excepció en què totes les garanties constitucionals han quedat suspeses.

Miguel Montenegro fa quaranta anys que treballa per la defensa i la promoció dels drets humans a tot el món, a més de fer-ho a El Salvador. Als anys noranta va viatjar a la República de Sud-àfrica a l’època de l’Apartheid i a Irlanda del Nord, en ple conflicte armat amb l’IRA. Ha format part de nombroses comissions de drets humans de les Nacions Unides i de la Federació Internacional de Drets Humans. També ha treballat a comissions de treball de la memòria històrica d’El Salvador i ha estat membre de la xarxa per a les Migracions del seu país natal.

Comitè de Solidaritat Óscar Romero
El Comitè de Solidaritat Óscar Romero de Tarragona i Reus el va fundar Paco Xammar, S.J. en 1980, pocs mesos després de l’assassinat de Sant Óscar Romero. Actualment, ho componen una vintena de voluntaris/àries que participen en diferents projectes i activitats de solidaritat amb Amèrica Llatina.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *