Engega una campanya per informar els estudiants sobre els drets lingüístics a la URV

La URV ha posat en marxa la campanya “Viu la URV en català”, que té com a objectiu informar i sensibilitzar els estudiants universitaris sobre els drets lingüístics que tenen a l’hora de fer servir el català a la Universitat.

Són, per exemple, rebre l’ensenyament majoritàriament en català, saber en quina llengua s’impartirà cada assignatura abans de matricular-s’hi, que es mantingui el català en les assignatures en què s’ha anunciat com a llengua de docència, fer servir el català (oralment i per escrit) en totes les activitats acadèmiques i rebre cursos de català en el cas dels nouvinguts.

A través de cartells i postals, que estan presents als campus, i d’una sèrie de vídeos que es publicaran des d’avui i durant sis setmanes a les xarxes socials, es difonen aquests drets, així com també s’informa la comunitat universitària que tenen a disposició un canal de la Comissió de Política Lingüística per resoldre eventuals vulneracions de drets lingüístics.

La campanya es du a terme d’acord amb el Pla de política lingüística de la URV per al 2023-2026, que preveu donar a conèixer els drets lingüístics entre la comunitat universitària a través de campanyes específiques i altres mitjans de difusió (actuació 1.4.3). Aquest és també un compromís de les universitats catalanes que figura al Pla d’enfortiment de català en el sistema universitari i de recerca de Catalunya, que és el document on es recullen aquests drets lingüístics, provinents del marc legal vigent.

La campanya es pot consultar a la pàgina de Llengües URV.

Font: URV

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *