Inauguració de la Maqueta del Castell de Miravet a Catalunya en Miniatura

El passat dissabte 23 de setembre, un esdeveniment esperat amb entusiasme es va materialitzar a Catalunya en Miniatura: la inauguració de la maqueta del Castell de Miravet. Aquesta jornada especial va ser organitzada amb gran cura per l’Ajuntament de Miravet i va atreure a una àmplia participació de miravetans i miravetanes, que van gaudir d’un dia memorable.

L’antic castell de Miravet, un tresor arquitectònic de la comarca, ha captivat l’imaginari col·lectiu durant generacions. La seva majestuositat i la seva història fascinant ara es poden experimentar d’una manera inèdita, gràcies a aquesta maqueta impressionant que ofereix una representació detallada del castell i dels seus voltants.

La jornada va començar amb una sortida emocionant, amb un autocar que va transportar a uns cinquanta miravetans i miravetanes fins a Catalunya en Miniatura, un parc temàtic que celebra la riquesa i la diversitat del patrimoni català en format miniatura. La participació en aquest esdeveniment va ser realment un testimoni de la unió de la comunitat local i de l’interès compartit per la història i la cultura de Miravet.

Una vegada al parc, els assistents van tenir l’oportunitat d’explorar les nombroses atraccions i maquetes que representen diversos punts d’interès de Catalunya. Tot i que hi havia moltes opcions interessants per triar, l’atenció principal estava posada en la nova maqueta del Castell de Miravet.

La maqueta és una autèntica obra d’art, amb cada detall del castell capturat amb una precisió sorprenent. Els visitants van quedar impressionats per la feina que es va posar en aquest projecte, que no només captura l’aparença externa del castell, sinó també els seus secrets interiors i la vida que s’hi desenvolupava en els seus murs durant èpoques passades.

La cerimònia d’inauguració va ser un esdeveniment emocionant, amb discursos emotius de les autoritats locals que van expressar el seu orgull per aquesta nova incorporació a la comunitat i la importància de preservar i celebrar la història local. L’alcaldessa de Miravet va destacar l’impacte positiu que aquesta maqueta tindrà en la promoció del turisme a la regió i com una eina educativa per als estudiants locals que podran aprendre més sobre la història de la seva terra natal.

Els representants de Catalunya en Miniatura van donar la benvinguda a la comunitat de Miravet i van elogiar el seu compromís amb la conservació del seu llegat cultural. Van destacar la importància de les maquetes com a mitjà per fer que la història sigui accessible i emocionant per a persones de totes les edats.

Després de la cerimònia d’inauguració, els assistents van tenir temps per explorar la maqueta del Castell de Miravet amb més detall. Van poder admirar els petits habitants que poblen aquesta recreació, les escenes quotidianes i els detalls que capturen la vida en èpoques passades. Molts van fer fotografies per immortalitzar aquesta experiència única.

La jornada va continuar amb un dinar comunitari, que va oferir l’oportunitat de compartir converses i reflexions sobre la nova atracció i el futur del patrimoni de Miravet. Les opinions eren unànimes: la maqueta del Castell de Miravet és un actiu valuós per a la comunitat i una oportunitat per a residents i visitants d’aprendre més sobre la història local.

En resum, la inauguració de la maqueta del Castell de Miravet a Catalunya en Miniatura va ser un esdeveniment inoblidable que va reunir la comunitat de Miravet per celebrar el seu ric patrimoni. Aquesta representació minuciosa del castell és una oportunitat única per a tothom de connectar amb la història i l’essència de Miravet, i està destinada a esdevenir una de les principals atraccions turístiques de la regió. Gràcies a la dedicació de l’Ajuntament de Miravet i al suport de Catalunya en Miniatura, aquest somni s’ha fet realitat i és accessible per a tothom que vulgui explorar el passat fascinant d’aquesta comunitat catalana.

Font: Ajuntament de Miravet

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *