La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat organitza l’activitat “Aprèn a fer el teu hort urbà” amb motiu del Dia Mundial de l’Hàbitat

Amb motiu del Dia Mundial de l’Hàbitat, la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat organitza aquest dissabte, 30 de setembre a les 10:00 hores, una xerrada al Jardí Agrari de Reus on s’ensenyarà com fer un hort urbà a casa. La xerrada té l’objectiu de fomentar la consciència ambiental i promoure pràctiques sostenibles a través de la creació d’un hort urbà que ens permeti cultivar a la nostra llar fruites i verdures ecològiques per al propi consum.

L’activitat serà conduïda per experts en agricultura urbana, els quals compartiran la seva experiència i coneixement perquè els assistents puguin seguir els passos necessaris per cultivar el seu propi hort amb èxit.  La jornada és gratuïta i només cal fer inscripció prèvia al web inscripcions.reus.cat/aprenaferelteupropihort. Caldrà que els participants portin material per plantar el cultiu, com per exemple, ampolles buides, llaunes o brics.

En el marc de la celebració del Dia Mundial de l’Hàbitat també s’ha programat una xerrada pel dia 10 d’octubre, de les 19 a les 20 hores, sobre creació de microhàbitats a través de jardins verticals. Es podrà seguir al canal de YouTube de l’Ajuntament de Reus. En la mateixa línia, la regidoria realitzarà a través de les xarxes socials una campanya de difusió dels projectes que es porten a terme des de la corporació per fer de Reus una ciutat més resilient, com ara el projecte Renatur, dotat amb fons Next Generations.

El regidor cap de l’àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, ha posat de manifest que la programació d’activitats vinculades a la celebració del Dia Mundial de l’Hàbitat vol posar el focus “en el compromís de la ciutat de Reus amb les mesures de creixement econòmic vinculades a un progrés sostenible i amb una economia el més neutra possible des del punt de vista climàtic”.

Aquestes activitats formen part del pla d’accions de sensibilització i comunicació per involucrar en l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutadania de Reus que la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat porta a terme al llarg de tot l’any amb, entre altres accions, la commemoració i adhesió a jornades de reivindicació internacional com és el Dia Mundial de l’Hàbitat.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *