L’Ajuntament d’Ulldecona xifra en 1,8 milions d’euros els danys provocats pel darrer temporal en infraestructures municipals

L’Ajuntament d’Ulldecona ja té sobre la taula una primera valoració dels danys ocasionats pel pas del temporal DANA a principis d’aquest mes de setembre. L’estimació del cost de reparació dels danys puja a 1,8 milions d’euros. En total són més de 200.000 metres quadrats de camins municipals “destrossats”  segons ha apuntat l’alcaldessa, Núria Ventura. A més, s’ha comptabilitzat també els desperfectes produïts a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals a les Ventalles i els accessos als Abrics de l’Ermita, on es troben les pintures rupestres declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1998.

Hi ha també afectació molt greu als Lligallos, que són de titularitat de la Generalitat de Catalunya i, per tant, no estan inclosos en aquesta estimació de costos. Com tampoc hi ha comptabilitzats els danys ocasionats en infraestructures d’Adif (vies i tancament) o del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (entorn autopista).

Ventura reclama “agilitat en la tramitació d’ajudes”. Així, recorda que els fons per reparar els danys de l’emergència del setembre del 2021 encara no han estat resolts per part de la Generalitat de Catalunya. L’alcaldessa assegura que “des de l’àmbit municipal no podem fer front a la reparació sense fons d’altres administracions”.

Aquesta mateixa setmana, el Consell de Ministres va aprovar declarar zona afectada greument per una emergència de protecció civil (antiga zona catastròfica) fins a 28 comarques de 9 comunitats autònomes amb danys per fenòmens meteorològics, entre les quals les poblacions del Montsià afectades per la DANA del passat 3 de setembre. L’Ajuntament Ulldecona ho va sol·licitar el mateix dia després de la tempesta en acord del ple municipal.

Font: Ajuntament d’Ulldecona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *