L’alcalde Pere Granados es reuneix a la Subdelegació del Govern de Tarragona per tractar temes pendents del patrimoni salouenc

En una trobada marcada per la cooperació i el compromís envers el patrimoni històric i natural de Salou, l’alcalde Pere Granados encapçalava una delegació municipal que va mantenir una important reunió a la Subdelegació del Govern de Tarragona. Acompanyat del regidor Hèctor Maiquez i altres tècnics municipals, l’objectiu de la trobada era abordar temes pendents de finalització relacionats amb el ric llegat cultural i natural del municipi.

La trobada va comptar amb la presència destacada del subdelegat del Govern de Tarragona, Santiago Castellà, i el president de l’Autoritat Portuària, Saül Garreta. Aquesta combinació d’actores governamentals locals i regionals va oferir una plataforma per discutir i avançar en qüestions rellevants per al futur de Salou.

Entre els punts principals que es van tractar en la reunió es troben els següents:

1. Impulsar els treballs arqueològics del jaciment de Kal·lipolis: Un dels projectes cabdals per a la recuperació del patrimoni de Salou és la continuació dels treballs arqueològics al jaciment de Kal·lipolis. Aquest jaciment, situat en terrenys portuaris, amaga secrets de l’antiguitat que podrien donar a conèixer més sobre la història de la zona.

2. Recuperació i valorització de l’embarcador històric: El petit embarcador històric de la cantera petita del Cap Salou és una joia que mereix ser restaurada i posada en valor. Aquesta estructura té una gran importància històrica i cultural, i la seva restauració podria atreure més turistes i amants de la història a la zona.

3. Búnquers, nius de metralladores i trinxeres de la Guerra Civil: Un altre aspecte destacat de la discussió va ser la recuperació i valorització dels búnquers, nius de metralladores i trinxeres de la Guerra Civil que es troben a la zona del Cap Salou. Aquests testimonis de la història necessiten atenció i restauració per preservar-los per a les generacions futures.

4. Adequació i finalització del recorregut del Camí de Costa: El recorregut del Camí de Costa de Salou és un dels atractius turístics més importants del municipi. La reunió va servir per discutir els plans i projectes relacionats amb l’adequació i finalització d’aquest camí, amb l’objectiu de millorar l’experiència dels visitants i garantir la seva seguretat.

La reunió va ser un fòrum constructiu on les tres administracions involucrades van posar damunt la taula els seus compromisos i responsabilitats en aquests projectes de vital importància per a Salou. La col·laboració estreta entre l’Ajuntament de Salou, la Subdelegació del Govern de Tarragona i l’Autoritat Portuària s’ha consolidat com una via efectiva per aconseguir els objectius comuns relacionats amb la preservació i valorització del patrimoni salouenc.

El subdelegat del Govern, Santiago Castellà, va expressar el seu suport total als projectes presentats per l’alcaldia de Salou i va destacar la importància de la cooperació entre les administracions per avançar en aquests assumptes. Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària, també va reafirmar el seu compromís amb la conservació del patrimoni local i la seva disposició a col·laborar activament en els projectes proposats.

L’alcaldia de Salou ha encapçalat aquesta iniciativa amb la clara intenció de protegir i posar en valor el ric llegat històric i natural del municipi. Aquests esforços no només contribuiran a enriquir l’oferta turística de Salou, sinó que també asseguraran que les futures generacions puguin gaudir d’aquest patrimoni únic. El compromís demostrat en aquesta reunió són passos importants en aquesta direcció i donen raó d’esperança per al futur del patrimoni salouenc.

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *