Reus busca voluntaris per a una nova edició del Voluntariat per la llengua

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus fa una nova crida per incorporar voluntaris al Voluntariat per la llengua (VxL) que resideixin al Baix Camp, especialment a Reus, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant, i al Priorat. Les persones interessades poden adreçar-se al 634 740 079 o a [email protected].

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa que el 2023 celebra el 20è aniversari. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa.

Així, el programa posa en contacte un persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores. Les trobades poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin).

El 20 i 21 de setembre van començar nous cursos de català al CNL i molts alumnes volen practicar la llengua que aprenen a l’aula, per això el programa necessita més voluntaris lingüístics per atendre totes les sol·licituds d’aprenents.

Per altra banda, també calen voluntaris per atendre els aprenents que s’inscriuen al programa des d’altres parts de Catalunya o fins i tot d’altres països; només cal tenir un dispositiu i connexió a Internet per trobar-se una hora a la setmana amb la parella assignada.

Els voluntaris i els aprenents de Reus que optin per la modalitat presencial podran assistir a les presentació del programa que es faran al Mas Vilanova el dimecres 18 d’octubre en dues sessions, una a les 11.30 h i l’altra a les 18 h.

A més de les trobades amb la pròpia parella, els participants gaudiran d’altres activitats complementàries al llarg del trimestre per propiciar l’ús del català en diversos àmbits.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *