Sorteig de l’ordre d’actuació de les colles castelleres de la Diada del Mercadal 2023

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus ha estat l’escenari aquest vespre del sorteig de l’ordre d’actuació de les colles participants a la Diada del Mercadal, que es farà el dissabte dia 7 d’octubre, a partir de les 17:00 h.

Les colles entraran a plaça mitja hora abans i actuaran seguint el següent ordre:

1.- Colla Jove Xiquets de Tarragona

2.- Xiquets de Reus

3.- Castellers de Vilafranca

4.- Colla Vella dels Xiquets de Valls

5.- Capgrossos de Mataró

La Diada del Mercadal està organitzada conjuntament per la Colla Castellera Xiquets de Reus i l’Ajuntament de la ciutat. L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha volgut encoratjar a totes les colles a dur a la ciutat el màxim espectacle casteller possible. Per la seva banda, Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha agraït el compromís de les 4 colles convidades, que repeteixen des del 2015, amb la plaça del Mercadal i el seu nivell casteller.

Durant el sorteig de l’ordre s’ha fet públic el cartell de la Diada, que l’ha realitzat la dissenyadora i castellera dels Xiquets de Reus Gemma Balsells.

La Diada començarà puntualment a les 17:00 h, amb l’Himne dels Segadors, interpretat pels grallers de les colles participants.

El format de la Diada és de 5 rondes, més 1 de pilars, amb un màxim de 3 castells carregats-descarregats per colla.

Independentment dels pilars de mèrits, la Diada finalitzarà amb un Pilar de 5 per part de totes les colles. Pep Llauradó, president de la Colla Castellera Xiquets de Reus, ha posat en valor el treball conjunt entre l’Ajuntament i l’entitat per poder fer a Reus cada dos anys una Diada d’aquesta embergadura, que va començar el 1993 i que actualment està ja totalment consolidada al calendari casteller.

En aquesta XVIa edició de la Diada del Mercadal, el recordatori és obra de la ceramista i castellera dels Xiquets de Reus, Gemma Molero, que l’ha volgut definir així: «és una peça de ceràmica de fang refractari blanc, feta una a una com es fan els castells, amb els colors de les camises de les colles que hi participen. Cada colla tindrà la seva peça amb el seu propi color. A diferència d’altres obres, el peu també forma part de la peça. En aquesta part, he volgut que tingués imprès el plànol de la nostra plaça, la plaça del Mercadal, que a poc a poc l’hem fet més castellera, com aquesta diada ho corrobora”.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *