Visites Guiades del Centre d’Interpretació del Riu Gaià

Tardor 2023

El Catllar, un petit tresor a la Costa Daurada, amaga racons d’una bellesa inigualable que sovint passen desapercebuts. La seva riquesa natural és un llegat que mereix ser conegut i preservat. És per això que l’Ajuntament del Catllar se complaceix a anunciar les Visites Guiades al Centre d’Interpretació del Riu Gaià i l’entorn natural de la resclosa del Catllar, una oportunitat única per explorar i comprendre la riquesa que aquesta zona ofereix.

Descobreix el Centre d’Interpretació del Riu Gaià

El Centre d’Interpretació del Riu Gaià és un espai dedicat a la divulgació i preservació de la riquesa natural i cultural que envolta aquest riu mediterrani. Situat al cor del Catllar, aquest centre és una finestra oberta a la comprensió de la relació entre l’ésser humà i el seu entorn natural.

El riu Gaià, amb els seus 38 quilòmetres de longitud, ofereix una gran diversitat d’hàbitats i espècies que, moltes vegades, passen desapercebuts als nostres ulls. A través de les diferents exposicions i activitats didàctiques del centre, podràs descobrir la fascinant història d’aquest riu, la seva importància ecològica i els esforços de conservació que es porten a terme per protegir-lo.

L’Entorn Natural de la Resclosa del Catllar

Un dels punts culminants d’aquestes visites guiades és l’exploració de l’entorn natural que envolta la resclosa del Catllar. Aquesta infraestructura, construïda el segle XVIII, ha estat un element clau per al desenvolupament de l’agricultura a la zona, així com per a la protecció de les terres davant les crescudes del riu. Avui en dia, és un lloc emblemàtic que combina la història amb la natura.

Durant les visites, tindràs l’oportunitat d’aproximar-te a la flora i fauna autòctona que habita les vores del riu Gaià i la resclosa. Els guies experts t’acompanyaran en un itinerari que et permetrà explorar a fons aquest espai natural, coneixent les espècies vegetals i animals que el poblen i les seves particularitats.

Dates i Horaris

Les visites guiades al Centre d’Interpretació del Riu Gaià i l’entorn natural de la resclosa del Catllar es duran a terme en diverses dates durant la tardor de 2023:

  • 30 de setembre
  • 28 d’octubre
  • 25 de novembre

L’horari de les visites serà de 11h a 13h.

És important tenir en compte que les places són limitades, així que et recomanem que et inscriguis amb antelació per assegurar-te un lloc. Les inscripcions es realitzen a través del lloc web oficial del riu Gaià: www.Riugaia.cat/esdeveniments.

Més Informació

Per obtenir més informació sobre aquestes visites guiades i altres activitats relacionades amb la natura i la cultura del Catllar, pots visitar el lloc web de l’Ajuntament del Catllar: www.elcatllar.cat.

No deixis passar aquesta oportunitat de connectar amb la natura i la història d’una manera única. Les visites guiades al Centre d’Interpretació del Riu Gaià prometen ser una experiència enriquidora que et permetrà apreciar i valorar encara més la bellesa que ens envolta. Us convidem a unir-vos a nosaltres i explorar aquest llegat que ens pertany a tots, el cor del Catllar.

Font: Ajuntament del Catllar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *