El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Inverteix en la Rehabilitació del Balneari de la Fontcalda

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIIS) ha anunciat una important inversió destinada a la recuperació del patrimoni natural i cultural de la comarca. En un esforç per promoure el turisme sostenible i la preservació de la natura, el CIIS ha concedit una generosa subvenció a l’Ajuntament de Gandesa per la rehabilitació de l’edifici de serveis del balneari de la Fontcalda, amb l’objectiu de convertir-lo en un centre d’interpretació de la natura.

L’edifici, situat en un entorn idíl·lic prop de Gandesa, ha estat abandonat durant anys, i la seva rehabilitació promet no només oferir una oportunitat d’aprenentatge sobre la rica biodiversitat de la regió sinó també de revitalitzar la zona com a destinació turística.

El CIIS, que forma part del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha atorgat una subvenció significativa d’un total de 99.988,65€ per aquest projecte, que té un cost estimat de 196.880,91€. Aquesta inversió reflecteix el compromís del CIIS en impulsar iniciatives que afavoreixin el desenvolupament econòmic i social de les comarques, alhora que promouen la conservació del medi ambient.

La Fontcalda: Un Tresor Natural a Recuperar

La Fontcalda és un lloc emblemàtic situat a prop de Gandesa, reconegut per les seves aigües termals i la bellesa de la seva natura. Aquesta zona ha estat un lloc de relaxació i cura durant moltes generacions, i ara, gràcies a aquesta inversió, es convertirà també en un centre d’interpretació de la natura.

El balneari de la Fontcalda ha estat, fins ara, un lloc visitat principalment pels qui busquen les propietats curatives de les seves aigües termals. No obstant això, aquesta inversió ofereix una nova oportunitat per donar a conèixer la riquesa natural de la comarca i educar el públic sobre la importància de la conservació.

L’edifici de serveis del balneari, que data d’èpoques passades, necessita una renovació completa per acomodar el futur centre d’interpretació. Aquest espai serà dissenyat per acollir exposicions i programes educatius relacionats amb la flora, la fauna i la geologia de la zona, així com les mesures de conservació que es prenen per protegir aquest patrimoni natural.

Un Impuls per al Turisme Sostenible

La rehabilitació de l’edifici de serveis del balneari no només tindrà un impacte positiu en la promoció de la natura local sinó també en l’economia de la comarca. La creació d’un centre d’interpretació de la natura pot atreure turistes interessats en conèixer millor l’entorn natural i les seves espècies úniques.

Això pot traduir-se en un augment del turisme i en una demanda de serveis turístics locals, com restaurants, allotjaments i activitats a l’aire lliure. A més, l’educació i la sensibilització ambiental que oferirà el centre podrien fomentar un turisme més responsable i sostenible.

El Compromís del CIIS amb el Desenvolupament Local

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques és un òrgan que demostra un clar compromís amb el desenvolupament sostenible de les comarques que abasta. Mitjançant la concessió d’aquesta subvenció, el CIIS no només està invertint en la recuperació del patrimoni local sinó també en el futur de la comarca.

El CIIS reconeix que l’educació i la preservació del medi ambient són claus per al desenvolupament econòmic i social de les comarques, i aquesta inversió és una mostra clara d’aquest compromís. La rehabilitació de l’edifici de serveis del balneari de la Fontcalda no només crearà oportunitats d’aprenentatge i oci per als residents locals sinó que també obrirà les portes a nous visitants i, amb ells, nous recursos econòmics.

Conclusió: Un Pas Cap al Futur Sostenible de la Comarca

L’anunci de la subvenció atorgada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques per a la rehabilitació de l’edifici de serveis del balneari de la Fontcalda és una excel·lent notícia per a la comarca de Gandesa. Aquesta inversió no només preserva el patrimoni natural i cultural de la zona sinó que també promou l’educació i el turisme sostenible.

La transformació de l’edifici en un centre d’interpretació de la natura obrirà les portes a un món d’oportunitats tant per als residents com per als visitants. És un pas cap al futur sostenible de la comarca, que promou la conservació i la prosperitat econòmica.

Amb el suport del CIIS i l’Ajuntament de Gandesa, la Fontcalda es convertirà en un lloc emblemàtic que celebra la bellesa i la importància de la natura, alhora que fomenta el desenvolupament local. Aquesta inversió és una prova més que el compromís amb el medi ambient és també una inversió en el futur.

Font: Ajuntament de Gandesa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *