El Govern crea una oficina per abordar la pobresa energètica de manera integral

El Govern, a través del Departament de Drets Socials, ha aprovat la creació d’una oficina de suport a l’abordatge integral de la pobresa energètica, que tindrà una vigència de 3 anys i comptarà amb un pressupost d’1,65 milions d’euros. A més, el Departament hi incorporarà 14 persones, que s’encarregaran de vetllar pel seu correcte desenvolupament.

En el marc d’aquest programa, es crearà un Fons d’Atenció Solidària que vehicularà els ajuts al pagament de subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat de llars en situació de vulnerabilitat econòmica. També es posarà en funcionament un procediment centralitzat que rebi i tramiti els llistats d’impagats i es resoldran els expedients d’ajuts al pagament de subministraments bàsics.

L’objecte del programa és dissenyar i implementar un sistema de recollida i anàlisi de dades que permeti prevenir i pal·liar la pobresa energètica i detectar les necessitats en aquest àmbit, així com conèixer el fenomen i avaluar les polítiques públiques que s’hi apliquen. Una de les prioritats del Departament és identificar amb antelació les necessitats de les llars i poder-hi intervenir abans d’arribar a situacions d’impagament o de privació material greu.

També es pretén establir el circuit legitimat que esdevingui el punt de coordinació i assessorament de tots els agents implicats en l’abordatge de la pobresa energètica, siguin departaments de la Generalitat de Catalunya, ens locals o companyies comercialitzadores; i elaborar, aprovar, implementar i avaluar el Pla específic de prevenció i abordatge de la pobresa energètica a Catalunya. És per això que es vol actuar de manera coordinada amb altres departaments i unitats directives competents en matèria d’habitatge, consum, energia, drets socials i salut.

Font: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *