El Panel Públic Assessor de l’AEQT visita la nova planta de producció de gasos destil·lats de l’aire de Messer

Ruben Folgado, director de Messer, va explicar als membres del panell la llarga trajectòria de l’empresa i va destacar que “la nova planta de fraccionament d’aire (ASU, per les seus segles en anglès) serà tot un referent europeu, ja que, amb una producció diària de 2.600 Tn d’oxigen, nitrogen i argó, està entre les majors plantes i més modernes d’aquest tipus en el continent”. Folgado els va destacar també que es tracta d’un procés totalment sostenible, que compta amb zero emissions contaminants i la seva matèria primera és l’aire que respirem”.

Els membres del Panel Públic Assessor van agrair les exposicions i van celebrar que la indústria tingui projectes de futur d’aquesta magnitud a Tarragona, en especial encaminats a la reducció de la petjada de carboni  i a la circularitat. Pel que fa a les preguntes, la majoria van tenir a veure amb l’impacte econòmic d’aquest nou projecte, així com en el detall de les millores que implicaran per al territori en termes d’impacte ambiental.

Des de la direcció de l’AEQT es va valorar la importància que la ciutadania conegui els  grans projectes i inversions en marxa del sector químic a Tarragona que reafirmen l’aposta de futur de les empreses pel territori. Maria Mas, directora gerent de l’AEQT va remarcar alhora la  transició ja en marxa cap a un model més sostenible, descarbonitzat i circular.

El Panel Públic Assessor de l’AEQT és una eina de comunicació i sobretot de diàleg entre el sector químic i la societat que l’envolta. El panel està format per persones representatives de la societat del territori, precisament amb l’objectiu de ser una reproducció a petita escala de l’entorn: d’aquesta manera, el Panel de l’AEQT el formen prop d’una vintena ciutadans i ciutadanes representants de diferents àmbits socials i econòmics, i alhora veïns dels barris i municipis de l’àrea d’influència de la química.

Font: AEQT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *