Jornada Participativa Oberta a la Ciutadania a Horta de Sant Joan

El pintoresc poble de Horta de Sant Joan, situat al cor del Parc Natural dels Ports, és conegut pels seus paisatges naturals de gran bellesa i els Estrets, una zona de gran interès ecològic i turístic. Però aquesta popularitat també ha portat alguns problemes relacionats amb la alta frequentació d’aquest indret, que es busca abordar de manera sostenible i amb la participació activa de la ciutadania. L’Ajuntament d’Horta de Sant Joan ha organitzat una Jornada Participativa Oberta a la Ciutadania per abordar aquesta qüestió el proper 9 d’octubre a les 19.30 hores a l’Ecomuseu dels Ports.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és explicar l’estudi conjunt que s’està portant a terme per part de la Generalitat de Catalunya, el Parc Natural dels Ports i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, amb la col·laboració de la Fundació Emys i SEOBirdLife. Aquest estudi té com a finalitat identificar les pressions derivades de l’alta frequentació als Estrets i proposar accions d’ordenació que siguin compatibles amb l’ús públic i la conservació d’aquest entorn natural tan preciós.

Els Estrets són una part essencial del patrimoni natural d’Horta de Sant Joan, amb la seva flora i fauna úniques, així com amb la seva importància històrica i cultural. Tanmateix, l’augment de visitants en els últims anys ha generat preocupacions sobre el possible impacte negatiu en aquesta àrea. La Jornada Participativa vol ser un espai de diàleg obert on es puguin discutir les preocupacions i les oportunitats relacionades amb els Estrets.

Durant la jornada, es presentarà l’estudi realitzat fins al moment, que inclou anàlisis detallats de la biodiversitat de la zona, les rutes de senderisme més concorregudes i els usos recreatius més freqüents. A més, s’exposaran les possibles mesures d’ordenació que podrien implementar-se per garantir la sostenibilitat de l’àrea i la protecció del seu ric ecosistema.

Un aspecte fonamental d’aquesta jornada és la participació activa de la ciutadania. Els veïns d’Horta de Sant Joan i la propietat afectada tenen un paper crucial a jugar en la preservació dels Estrets. Per això, s’ha previst un torn obert de paraula per recollir les percepcions i les propostes de la comunitat local. Les seves veus són essencials per trobar solucions que siguin socialment justes i ambientalment responsables.

L’Ajuntament d’Horta de Sant Joan i les altres entitats involucrades en aquest estudi estan compromeses amb la conservació i la protecció dels Estrets. També reconeixen la importància de garantir que aquest entorn natural continuï sent accessible al públic i sigui una font d’inspiració per a tots els qui el visiten. Amb la col·laboració de la ciutadania, es podran trobar les millors solucions per mantenir aquest delicat equilibri.

La Jornada Participativa Oberta a la Ciutadania del 9 d’octubre és una oportunitat única per implicar-se en la preservació d’un dels tresors naturals més preuats de Catalunya. Si ets veí d’Horta de Sant Joan o simplement t’interessa el futur dels Estrets, et convidem a participar i a compartir les teves idees i preocupacions.

Així doncs, no et perdis aquesta important cita i uneix-te a la conversa sobre com garantir un futur sostenible per als Estrets d’Horta de Sant Joan. La natura i la comunitat local et necessiten. La teva participació és clau per assegurar que aquest indret continuï sent un lloc únic i especial per a tothom.

Font: Ajuntament d’Horta de Sant Joan

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *