Jornades Europees de Patrimoni amb Portes Obertes i Activitats Gratuïtes al Catllar

El Catllar es prepara per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni els propers 14 i 15 d’octubre de 2023, amb un programa ric en història i cultura. Aquesta iniciativa, coneguda també com a Patrimoni Viu, convida als residents i visitants a explorar tres llocs emblemàtics del municipi: el Castell, el Pou de Glaç i el Campanar. A més, tots els esdeveniments seran gratuïts i oberts al públic.

Descobrint el Patrimoni de El Catllar

L’objectiu d’aquestes Jornades Europees de Patrimoni és donar a conèixer i preservar el ric patrimoni històric i cultural del municipi del Catllar. Aquest esdeveniment és una oportunitat única perquè els habitants del Catllar i els visitants explorin l’herència històrica del poble i aprenguin sobre la seva importància per a la comunitat local i la història més àmplia de Catalunya.

Programa d’Activitats

Les Jornades Europees de Patrimoni del 2023 oferiran als participants una sèrie d’activitats emocionants i enriquidores. Les activitats seràn a les 10:00h i a les 12:00h dels dies 14 i 15 d’octubre. És important destacar que totes les activitats són gratuïtes per al públic.

El Castell del Catllar

El Castell del Catllar és una joia arquitectònica que data del segle XI. Durant aquestes jornades, els visitants tindran l’oportunitat d’explorar aquesta fortificació medieval i conèixer la seva història. Es podran fer visites guiades pel castell, on es revelaran secrets sobre la seva construcció i les figures històriques que han influït en aquest lloc emblemàtic.

El Pou de Glaç

El Pou de Glaç és un altre tresor ocult del Catllar. Aquesta estructura, utilitzada en temps passats per conservar aliments, és una finestra al passat. Durant les jornades, els participants podran aprendre com funcionava aquest pou i com s’emmagatzemava el gel. També es realitzaran demostracions pràctiques que il·lustraran el funcionament d’aquesta tecnologia antiga.

El Campanar

El Campanar del Catllar és una altra parada obligatòria per als amants de l’arquitectura i la història. Aquesta torre campanar, que es remunta al segle XVII, ofereix una vista panoràmica espectacular del poble i els seus voltants. Durant les jornades, els visitants podran ascendir a la torre i gaudir d’unes vistes inoblidables mentre aprenen sobre la importància de les campanes en la vida comunitària del Catllar.

Cal Reservar Amb Anticipació

És important destacar que, degut a la demanda esperada, cal reservar amb anticipació per a les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni. Podeu fer les vostres reserves trucant al telèfon 600460488 o enviant un correu electrònic a castell@elcatllar.cat. Això garantirà que pugueu gaudir plenament de les activitats i les visites guiades sense cap inconvenient.

Un Esdeveniment per a Tots

Les Jornades Europees de Patrimoni a El Catllar són una oportunitat perquè persones de totes les edats gaudeixin d’activitats educatives i divertides centrades en el patrimoni històric. És una excel·lent oportunitat per als estudiants, les famílies i els entusiastes de la història i la cultura.

Conclusió

El Catllar està preparant-se per acollir les Jornades Europees de Patrimoni del 2023, un esdeveniment que promou la preservació i la difusió del ric patrimoni històric i cultural del municipi. Amb visites gratuïtes al Castell, al Pou de Glaç i al Campanar, aquestes jornades ofereixen una oportunitat única per a tothom d’explorar i gaudir del passat fascinant d’El Catllar. Recordeu que les places són limitades, així que feu les vostres reserves amb antelació i no us perdeu aquest esdeveniment únic. Aprofiteu aquesta oportunitat per connectar amb la història i la cultura d’aquesta meravellosa localitat catalana.

Font: Ajuntament del Catllar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *