La Guàrdia Urbana reconeix la col·laboració policial i ciutadana, i els serveis destacats de prevenció i seguretat

La Guàrdia Urbana de Reus ha celebrat aquest divendres, 29 de setmebre al Teatre Bartrina l’acte de lliurament de les distincions als membres del cos de seguretat municipal en reconeixement als serveis prestats, als serveis distingits i al mèrit professional, així com al mèrit ciutadà. L’acte, que s’emmarca en la celebració de la festa patronal de la Guàrdia Urbana de Sant Miquel, ha estat presidit per l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Convivència, Dolors Vázquez, i ha comptat amb la presència de representants del departament d’Interior de la Generalitat i de la resta de cossos i forces policials, així com representants del moviment veïnal.

L’alcaldessa, en el seu parlament, ha destacat: “Agraïr a la Guàrdia Urbana i als cossos de seguretat, però també a la ciutadania que dia a dia col·laboren per tenir una ciutat millor. Quan la Guàrdia Urbana i la resta de cossos de seguretat van bé, la ciutat va bé. Hem de seguir treballant i continuar sent ciutat referent en polítiques de convivència”.

Al seu torn, la regidora de Seguretat Ciutadana i Convivència ha afegit: “Aquest acte és una oportunitat per posar en valor la ingent tasca que aquest gran equip de professionals feu per vetllar per la seguretat i la convivència als carrers de la ciutat. Teniu la missió de vetllar pels drets i les llibertats de la ciutadania i aconseguir la convivència pacífica i cívica. I compliu aquesta missió amb excel·lència.”

Les distincions que s’han lliurat són les següents:

Medalla de bronze
15 anys de servei  a 4 agents i 1 caporal de la Guàrdia Urbana.

Medalla d’argent
25 anys de servei a 2 components de la Guàrdia Urbana: 1 agent i 1 caporal.

Medalla al servei distingit
A un caporal i 6 agents pel servei en el qual van detenir 3 persones en un operatiu que va permetre localitzar 593 plantes de marihuana, amb un pes de 148 kilograms.

A 3 agents pel servei en el que van detenir una persona la qual havia agredit i amenaçat a diferents dones magrebines i havia encanonat a un dels agents amb una arma llarga de foc.

A un agent pel servei en què, gràcies a la decisió i rapidesa en l’actuació va salvar la vida d’una persona que es volia llençar des de la balconada d’un 3r pis.

Als caporals i agents de la Guàrdia Urbana, i a un sergent i agents de Mossos d’Esquadra pel servei en què, gràcies a la seva decisió, implicació i rapidesa van detenir  a l’autor d’un apunyalament al carrer de Misericòrdia.

Medalla al mèrit ciutadà
A un ciutadà per la seva intervenció en el que va localitzar i retenir a una persona autora de robatoris en trasters. En el moment de la detenció per part de Guàrdia Urbana estava manipulant i dosificant 1.095gr de cocaïna.

Medalla al mèrit professional
A dos agents per la seva impecable trajectòria professional durant més de 21 anys al cos, i en especial per les tasques desenvolupades a les unitats d’Atestats, Muntada i Gran Gala; i de més de 23 anys, en especial per les tasques Gala.

A un tinent coronel de la Guàrdia Civil per l’excel·lent tasca de coordinació entre la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil i el seu impuls pel treball conjunt en matèria d’inspecció de locals, d’intervenció d’armes i activitats formatives.

A un sergent de la Guàrdia Civil amb motiu de la seva excel·lent tasca com a sergent de la Patrulla Fiscal i de Fronteres i, especialment, per la seva implicació i disponibilitat en la planificació i execució coordinada de campanyes preventives i dispositius conjunts entre els cossos policials.

A l’intendent del Cos de Mossos d’Esquadra per la seva trajectòria professional al capdavant de l’ABP Baix Camp Priorat, i el seu impuls en la coordinació de serveis i dispositius especials fets a Reus conjuntament amb la Guàrdia Urbana.

A un sotsinspector dels Mossos d’Esquadra, cap del sector de Tarragona de l’àrea Regional de Trànsit per la seva excel·lència, professionalitat i disposició en la coordinació de serveis conjunts i coordinats amb la Guàrdia Urbana, així com les activitats formatives orientades als membres de la Guàrdia Urbana.

A un caporal dels Mossos d’Esquadra amb motiu de la seva excel·lent tasca i especial dedicació en la transmissió de les incidències i de la informació rellevant per coordinació amb la Guàrdia Urbana.

Al cap de Bombers de Reus per la seva col·laboració en la coordinació dels dispositius de ciutat, així com la formació realitzada als efectius de la Guàrdia Urbana en matèria d’actuacions i protocols de seguretat en cas d’incendis.

A un sergent de la Policia Local de Cambrils per la seva especial col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Reus en la coordinació entre els dos cossos.

A la fiscal adscrita a la Fiscalia Territorial de Tarragona amb adscripció a Reus, per la seva excel·lent tasca i col·laboració amb la Guàrdia Urbana, especialment en la formació i en l’elaboració de protocols operatius en matèria de seguretat viària en l’àmbit penal.

Diploma al servei distingit
A dos caporals pel servei per un delicte contra la salut publica en el qual, gràcies a la seva perseverança i professionalitat, van localitzar amagades en pots de patates amb doble fons diverses paperines de cocaïna i diners en efectiu i fraccionats.

A dos agents pel servei efectuat conjuntament amb els Mossos d’Esquadra on es va detenir una persona per amenaces amb arma de foc amb trets. La professionalitat, celeritat i implicació dels agents van ser claus per localitzar l’arma i munició, la qual cosa va permetre la detenció de l’autor dels fets.

Diploma al mèrit professional
A un inspector dels Mossos d’Esquadra, i a un sotsinspector, un caporal i un agent de la Guàrdia Urbana per l’excel·lent tasca i especial dedicació en la confecció i desenvolupament del Pla Local de Seguretat de la ciutat de Reus.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *