Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) Porta «Farewell amor» a Cambrils: Una Mirada a les Complexitats de l’Amor i la Immigració

El proper dijous 5 d’octubre, el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) arriba a Cambrils amb una proposta cinematogràfica emocionant i captivadora: la pel·lícula «Farewell amor,» dirigida per la tanzanesa i nord-americana Ekwa Msangi. Aquesta obra ens narra una història commovedora sobre la reunió d’un immigrant angolès amb la seva dona i filla a Brooklyn, després de disset anys de separació. Amb una banda sonora enèrgica, una cinematografia meticulosa i actuacions plenes de nuances, aquesta pel·lícula promet transportar els espectadors a un viatge a les complexitats de l’amor i la immigració.

Diversitat Cultural en Temps d’Europa Fortalesa

En un context europeu que continua reforçant les seves fronteres, el FICAC emergeix com un far de llum, obrint finestres cap a altres expressions culturals que ens mostren la humanitat en la seva diversitat. Aquest esdeveniment és organitzat pel Fons Català de Cooperació i l’Associació CinemÀfriques, i a Cambrils, compta amb el suport de l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament i el club de cinema ACTE.

Detalls Tècnics de «Farewell amor»

La pel·lícula, dirigida i escrita per Ekwa Msangi, compta amb la fotografia de Bruce Francis Cole i una emotiva banda sonora creada per Osei Essed. La seva duració és de 95 minuts i va ser produïda l’any 2020. Amb aquestes credencials, la pel·lícula promet oferir una experiència cinematogràfica immersiva i única.

El Veredicte de la Crítica

La pel·lícula ja ha rebut elogis de crítics destacats. Claire Shaffer la descriu com «un estudi íntim i memorable de tres personatges,» i Alessia Ronge l’anomena «una autèntica perla,» ressaltant la representació tendra dels vincles familiars en un món incert. Pamela Hutchinson subratlla que, des de tres punts de vista diferents, la pel·lícula tracta temes familiars sense oferir solucions fàcils, deixant rastres emocionals persistents. Per últim, Ryan Lattanzio reflexiona sobre la idea que «no pots retornar a casa, especialment quan mai ha estat casa teva.»

Una Història Inspirada en Experiències Reals

La directora, Ekwa Msangi, comparteix que la pel·lícula està inspirada en la història personal dels seus tiets. El seu oncle tanzanès va emigrar als Estats Units a principis dels anys noranta amb la esperança que la seva dona i filla poguessin unir-se a ell. No obstant això, van haver de lluitar contra un complex sistema burocràtic de sol·licituds i negacions que, fins al dia d’avui, encara no s’ha resolt. «Farewell amor» explora les emocions i els desafiaments que aquesta reunió després de molts anys pot comportar.

«Black Love»: Explorant l’Amor Negre

La pel·lícula també aborda el concepte de «black love» (amor negre). Ekwa Msangi vol destacar aquest tema perquè, sovint, les representacions de l’amor i les relacions personals en el cinema africà estan limitades. Msangi vol ampliar aquesta perspectiva i, alhora, explorar les experiències dels immigrants que sovint són malinterpretades. La seva pel·lícula planteja preguntes profundes sobre els sacrificis i les renúncies que molts immigrants fan per treballar i viure en un nou país, i com això afecta les seves relacions familiars i personals.

L’Empoderament de la Dona Africana

Una altra temàtica important que la directora aborda a «Farewell amor» és l’empoderament de la dona africana. Vol desafiar els estereotips i les percepcions preconcebudes sobre les dones africanes, destacant que moltes d’elles tenen un poder alternatiu i són molt més que víctimes. La pel·lícula mostra com les dues protagonistes, mare i filla, creixen i es fortaleixen al llarg de la història, desafiants les expectatives tradicionals.

La Importància de la Música i la Dansa

La música i la dansa d’Angola tenen un paper crucial a «Farewell amor.» Aquestes formes artístiques es converteixen en un llenguatge a través del qual els personatges expressen els seus sentiments i emocions. El Kizomba, un ball de parella sensual, simbolitza la connexió entre Walter i Esther, mentre que el Kuduro, una dansa d’alta energia, representa la joventut i la seva expressió. A través d’aquestes arts, la pel·lícula ofereix una visió rica i immersiva de la cultura i les emocions dels personatges.

Conclusió: «Farewell amor» – Una Pel·lícula que Tothom Hauria de Veure

En resum, «Farewell amor» és molt més que una simple pel·lícula; és una obra que explora temes profunds com l’amor, la immigració, l’empoderament de la dona i la importància de la cultura i l’expressió artística. La seva directora, Ekwa Msangi, porta a la pantalla una història personal i universal que ens recorda les complexitats de la vida i les relacions familiars. És una oportunitat imperdible de connectar amb la riquesa de la cultura africana i explorar les emocions humanes universals.

Així que marca la data al teu calendari

Font: ACTE Club de Cinema

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *