L’Ajuntament signarà un conveni de col·laboració amb Cultura i l’Incasòl per rehabilitar la sinagoga del call jueu


La proposta es portarà al ple ordinari del mes d’octubre, es tracta d’una actuació que es realitzarà en aplicació de l’1,5% cultural

El ple ordinari del mes d’octubre de l’Ajuntament de Tortosa, que tindrà lloc dilluns vinent, debatrà l’aprovació d’un conveni de col·laboració amb el departament de Cultura i l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per tal de dur a terme les obres de rehabilitació de l’antiga sinagoga del call jueu. Una actuació que es farà en aplicació de l’1,5% cultural. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; el segon tinent d’alcalde, Víctor Grau i la tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Pilar Caballé, han explicat avui els punts que es debatran al plenari.»Signarem un conveni amb l’Incasòl per cedir-li temporalment l’immoble i realitzar les obres de rehabilitació», ha explicat l’alcalde. L’antiga sinagoga, ubicada al carrer Major de Remolins, forma part del catàleg municipal com a bé cultural d’interès local (BCIL). Pel que fa a l’aportació per part de l’Ajuntament per executar aquesta actuació serà de 120.000 euros, mentre que l’Incasòl n’aportarà 120.000 més. Quant al termini de licitació i contractació de la redacció del projecte i la posterior execució serà d’uns dos anys aproximadament.

Altres punts inclosos en l’ordre del dia del plenari són la baixa d’obligacions d’exercicis anteriors i ordres de pagament de pressupostos tancats per errades materials o duplicitat; la declaració d’especial interès de diverses obres i la corresponent bonificació i els dos festius addicionals d’obertura comercial del 2024.

Finalment, l’ordre del dia inclou una moció del grup de la CUP per substituir la pista de gel nadalenca per una alternativa més sostenible i una moció de Junts que insta el departament de Salut a no traslladar més serveis fora de Tortosa.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *