Coca-Cola s’associa amb Blue Ocean Closures per a taps de rosca de paper reciclable a base de fibres

Coca-Cola, la coneguda empresa de begudes, s’ha unit a Blue Ocean Closures, una empresa sueca especialitzada en sostenibilitat ambiental, per dur a terme proves conjuntes sobre la viabilitat de taps de rosca a base de fibres. Aquesta empresa emergent ofereix un tap de rosca per a envasos elaborat amb fibres biodegradables i reciclables en corrents de residus de paper.

Les dues companyies estan col·laborant per posar a prova diversos paràmetres del material, la funcionalitat i el sistema de producció de taps de rosca de fibres. Segons Ulrika Ganterud Evermark, directora de la comunitat de Blue Ocean Closures, «esperem aconseguir un tap de rosca de fibres que pugui reemplaçar eficaçment els actuals taps de plàstic a gran escala».

En paraules d’Evermark, «per aconseguir el nostre objectiu de reduir l’ús de plàstics derivats del petroli, és crucial comptar amb marques globals amb l’ambició i la capacitat de fer un canvi significatiu». Aquesta afirmació també ha estat respaldada per Lars Sandberg, CEO de Blue Ocean Closures, que ha afegit: «Estem encantats d’anunciar la nostra col·laboració exploratòria amb el Centre de R+D d’EMEA de Coca-Cola, centrant-nos en la innovació per aportar nous productes més sostenibles al mercat».

Accelerant el desenvolupament

Com a part dels seus objectius d’avançar en el packaging ambientalment sostenible i reduir l’ús de materials no renovables, Coca-Cola s’uneix a la comunitat de socis de Blue Ocean Closures.

«La col·laboració amb Coca-Cola reforçarà i accelerarà encara més el nostre procés de desenvolupament», assegura Evermark.

Durant la fira Interpack a Düsseldorf, Alemanya, més aviat aquest any, Blue Ocean Closures, Stora Enso i Aisa van presentar el «primer tub de cartó amb un tap de rosca basat en fibres que consisteix en més del 85% de fibres». Aquesta innovació és un pas significatiu cap a l’ús de materials més sostenibles en envasos.

Paral·lelament, l’empresa emergent va col·laborar amb Swed-jam i els Instituts de Recerca de Suècia en un projecte de recerca per reemplaçar les tapes de metall per alternatives basades en fibres. Aquest projecte va ser finançat pel programa BioInnovation de Vinnova, destinat a investigar i desenvolupar substituts d’envasos fets amb materials biodegradables.

Un pas cap a la sostenibilitat

L’associació entre Coca-Cola i Blue Ocean Closures és un exemple més de les empreses que busquen maneres noves i més sostenibles de fabricar envasos i altres productes relacionats amb el consum. A mesura que creix la preocupació mundial pel canvi climàtic i la gestió dels residus, les empreses estan sent empeses a adoptar solucions que siguin més respectuoses amb el medi ambient.

El tap de rosca de paper a base de fibres que està sent desenvolupat té l’avantatge d’ésser biodegradable i totalment reciclable en els corrents de residus de paper. Això pot representar una millora significativa en comparació amb els taps de plàstic tradicionals, que sovint acaben com a residus no biodegradables en els oceans i els aterrats.

Amb aquesta iniciativa, Coca-Cola i Blue Ocean Closures demostren la seva voluntat de liderar en matèria de sostenibilitat i de respondre a les preocupacions dels consumidors pel medi ambient. A més, el fet de col·laborar amb altres actors de la indústria, com Stora Enso i Aisa, mostra un esforç col·lectiu per canviar la manera com es fabriquen i es gestionen els envasos.

El paper dels envasos en la sostenibilitat

Els envasos sostenibles són una part crucial de l’esforç global per reduir la contaminació i el consum de recursos naturals. Moltes empreses estan treballant activament per trobar alternatives als envasos de plàstic convencionals, ja que aquests tenen un impacte significatiu en la contaminació dels oceans i la generació de residus.

Els envasos basats en fibres, com els taps de rosca de paper que estan sent desenvolupats per Coca-Cola i Blue Ocean Closures, representen una direcció prometedora. La utilització de materials biodegradables i reciclables pot ajudar a reduir la quantitat de plàstic que es produeix i es disposa de manera inadequada.

El camí cap a un futur més sostenible

En resum, la col·laboració entre Coca-Cola i Blue Ocean Closures és un pas significatiu cap a un futur més sostenible en la indústria dels envasos. L’ús de taps de rosca de paper a base de fibres pot contribuir a la reducció de residus plàstics i a la millora de la gestió dels recursos naturals.

Aquesta associació també destaca la importància de la cooperació entre empreses i startups centrades en la sostenibilitat per aconseguir canvis significatius en la indústria. Amb una inversió conjunta en recerca i desenvolupament, aquestes empreses estan demostrant el seu compromís amb un futur més net i més verd per a tothom.

Ara resta per veure com avança aquesta col·laboració i quins productes innovadors podrien arribar al mercat com a resultat. Els consumidors i els defensors de la sostenibilitat estaran atents a aquesta iniciativa amb la esperança que pugui contribuir a un món més ecològic i saludable per a tothom.

Font: Blue Ocean Closures

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *