Dues propostes relacionades amb el medi ambient i una amb l’accessibilitat, guanyen els pressupostos participatius per a 2024

Els 500.000 euros posats a votació s’incorporaran als comptes municipals de l’any vinent

Dues propostes relacionades amb el medi ambient i una amb l’accessibilitt, s’han convertit en les guanyadores dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell per a l’exercici de 2024. Les tres iniciatives es repartiran els 500.000 euros que s’havien posat a votació popular. Els imports s’incorporaran al pressupost municipal de l’any vinent, que s’ha d’aprovar en les properes setmanes.

Les tres propostes guanyadores són les següents:

Millora de l’edifici del Centre de Recerca i Educació Ambiental de Calafell (CREAC), restauració de la façana degradada, i instal·lació de plaques fotovoltaiques.
Proposta presentada per la mateixa entitat.
Import: 200.000 euros.
Vots obtinguts: 135.

Calafell accessible per a tothom.
Proposta presentada per la Comunalitat Urbana de Calafell.
Objectiu: Convertir Calafell en un referent de l’accessibilitat universal, implantant un Pla que incorpori tant l’accesiblitat física, com la cognitiva i sensorial, per tal de facilitar la igualtat d’oportunitats tant per circular per la via pública com per accedir als principals equipaments.
Import: 200.000 euros.
Vots obtinguts: 132.

Contenidors per al reciclatge d’oli usat.
Proposta presentada per Carlos González Expósito.
Objectiu: facilitar a les famílies la recollida dels olis vegetals provinents de la cuina de cada casa, tot evitant el seu abocament contaminant per les aigüeres i fent possible reciclar-lo com a biodièsel, glicerina i altres productes-
Import: 100.000 euros.
Vots obtinguts: 99.

La tinent d’alcalde de Govern Obert, Helena Rubio, destaca el fet que “totes tres propostes entren de ple en la idea que les propostes dels pressupostos participatius responguin als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030”. Rubio afegeix: “Aquestes objectius no són únicament mediambientals. Ho són també socials, educatius, culturals… Perquè assolir-los és treballar també en pro de la igualtat i l’equitat”.

Font: Ajuntament de Calafell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *