El Camí ramader de Marina arriba a Cunit

La cañada real de la Sardanya o camí de Marina és la ruta que prenem com a base per desenvolupar el projecte Camí ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès, un recorregut d’aproximadament dos-cents quilòmetres entre les pastures d’estiu de la Cerdanya i les d’hivern del Penedès, que transita per les terres intermèdies del Lluçanès, zona d’acollida de bestiar i pastors durant el trajecte transhumant.

Ahir dia 1 d’ octubre va arribar a Cunit tal i com estava previst, el ramat del Camí de Marina després de 23 dies recorrent els diversos territoris de la travessa. Avui, alumnat de les escoles de Cunit s’hi han apropat i han tingut l’oportunitat de conèixer de ben a prop com han fet la travessa des del passat 8 de setembre des de la Cerdanya.

L’arribada a Cunit va anar acompanyada per un dels itineraris a peu del Tot Natura 2023, que des de Vilanova i la Geltrú, van finalitzar conjuntament els últims 9km de la travessa.

Jaume Casañas, regidor de Turisme ha manifestat que “l’arribada del ramat al nostre municipi tocant a mar és una satisfacció 3 anys després d’iniciar les primeres converses per convertir en realitat la travessa des de la Cerdanya. Avui, a més, hem volgut donar un valor pedagògic acostant a infants a l’espai on descansa el ramat. Moments magnífics d’aprenentatge de la nostra història i del nostre patrimoni per part de les generacions més joves del municipi”.

Font: Ajuntament de Cunit

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *