El consistori ha millorat l’accessibilitat de l’institut amb una rampa

L’accessibilitat és un dret fonamental que tots els ciutadans haurien de poder gaudir sense restriccions. Això inclou també les persones amb mobilitat reduïda, que sovint s’enfronten a obstacles en la seva vida quotidiana. L’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant, conscient de la importància de garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom, ha pres una acció significativa per millorar l’accessibilitat a una de les seves institucions educatives més importants, l’Institut Berenguer d’Entença.

Recentment, l’Ajuntament ha anunciat la finalització de les obres d’instal·lació d’una rampa d’accessibilitat al costat de la porta lateral est de l’institut. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal proporcionar una manera més fàcil i segura d’accedir a les instal·lacions de la zona educativa municipal per a les persones amb mobilitat reduïda. Abans d’aquesta millora, l’accés a aquestes àrees es feia exclusivament a través d’unes escales, una situació que suposava una gran barrera per a aquelles persones amb dificultats de mobilitat.

La nova rampa és una fita significativa en la missió de fer que les instal·lacions educatives siguin més inclusives i accessibles per a tothom. Aquesta rampa permetrà als alumnes, professors i personal de l’institut, així com als residents de la comunitat, accedir fàcilment a l’àrea educativa municipal, que inclou serveis com el menjador escolar, el pavelló esportiu i l’Escola Mestral. Aquesta millora no només beneficia les persones amb mobilitat reduïda, sinó que també afavoreix a les famílies que necessiten accedir a aquestes instal·lacions amb carros o altres equips.

Les obres d’instal·lació de la rampa van ser dutos a terme per l’empresa AUDA, coneguda per la seva excel·lència en projectes d’accessibilitat i infraestructures. AUDA ha estat un soci valuós en aquesta iniciativa, assegurant-se que la rampa compleixi amb totes les normatives de seguretat i accessibilitat per garantir la seva utilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.

L’Institut Berenguer d’Entença és una part fonamental de la comunitat de l’Hospitalet de l’Infant, i aquesta millora demostra el compromís de l’Ajuntament amb la inclusió i l’accessibilitat per a tothom. Aquesta acció també està en línia amb les directrius establertes per la llei per garantir que totes les institucions públiques siguin accessibles per a persones amb discapacitat.

Pel que fa als costos d’aquest projecte, les obres de construcció de la rampa van requerir una inversió de 14.500 euros aproximadament. Aquesta inversió és una prova de la prioritat que l’Ajuntament atorga a la inclusió i l’accessibilitat i reflecteix la importància d’aquesta millora per a la comunitat en general.

Aquesta iniciativa no només millorarà la vida dels estudiants i els membres del personal de l’Institut Berenguer d’Entença, sinó que també servirà com a exemple positiu per altres institucions i empreses de la comunitat. L’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant demostra una vegada més el seu compromís amb la creació d’un entorn més inclusiu i accessible per a tothom.

La construcció d’aquesta rampa és un pas en la direcció correcta per assegurar que totes les persones tinguin la possibilitat de gaudir plenament de les instal·lacions i serveis públics sense importar les seves limitacions de mobilitat. L’accessibilitat és un dret fonamental, i cada acció per millorar-la és un pas cap a una societat més justa i igualitària per a tothom.

En resum, l’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant ha donat un pas important per millorar l’accessibilitat a l’Institut Berenguer d’Entença amb la instal·lació d’una nova rampa. Aquesta iniciativa no només beneficia les persones amb mobilitat reduïda sinó que també reflecteix el compromís de l’Ajuntament amb la inclusió i l’igualtat d’oportunitats per a tothom. Aquesta millora és un exemple positiu per a la comunitat i un recordatori que l’accessibilitat és un dret fonamental que hauria de ser garantit per totes les institucions públiques.

Font: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *