“El Pessebre” de Pau Casals al Palau de la Música Catalana

Concert-homenatge 50è aniversari de la mort de Pau Casals

El 22 d’octubre de 1973 Pau Casals moria a San Juan de Puerto Rico, a l’edat de 96 anys. Per commemorar aquest aniversari la Fundació Pau Casals,conjuntament amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, hem organitzat un concert especial amb l’estrena mundial de la versió reduïda de l’oratori “El Pessebre” que la Fundació Pau Casals va encarregar, amb el seguiment i suport de Marta Casals, al mestre Antoni Ros Marbà.

El propòsit d’aquesta versió reduïda de l’oratori El Pessebre” de Pau Casals, ha estat fer possible que formacions d’orquestra més petites puguin interpretar aquesta obra. La base és la instrumentació d’Enric Casals, germà i col·laborador proper del mestre Pau Casals. Això assegura que el caràcter i l’esperit de l’obra, que es va compondre durant els anys d’exili a Prada de Conflent s’hagin conservat plenament.

El Pessebre” es una de les obres més emblemàtiques de Pau Casals, composada  entre 1943 i 1946 sobre un poema de Joan Alavedra i orquestrada pel seu germà Enric, és un tema de pau, de puresa de sentiments, de fe i d’esperança. El 17 de desembre de 1960 l’oratori “El Pessebre” es va estrenar a Acapulco, Mèxic.

Dos anys més tard, després d’haver dedicat moltes de les seves energies a la lluita per la pau mundial i motivat i inspirat pel concert que havia fet a les Nacions Unides el 1958, el 19 d’abril de 1962 Casals va anunciar  la seva croada per la dignitat humana, la fraternitat i la pau a San Francisco, iniciant una gira de concert del Pessebre per tot el món.  Els anys següents  el va dirigir  més de 60 vegades als Estats Units, Mèxic, França, Alemanya, Angalterra, Grècia, Itàlia, Argentina, Hongia, entre altres i a la Seu de les Nacions Unides, el 1963.  A Barcelona es  va sentir per primera  vegada el  23 de desembre de 1967 al Palau de la Música Catalana, sota la direcció d’Enric Casals.

Font: Fundació Pau Casals

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *