L’alumnat de sisè de l’Escola de Flix visita l’Ajuntament de Flix

L’alumnat de 6è de primària de l’Escola de Flix ha visitat aquest matí la Casa de la Vila per conèixer de primera mà la funció i el funcionament de l’administració pública. El batlle, Francesc Barbero, ha estat l’encarregat de rebre i acompanyar els infants per l’edifici fins a la Sala de Plens, lloc on els nens i nenes li han pogut fer tota mena de preguntes relacionades amb la seua funció com a batlle i sobre el poble en general.

Per una altra banda, els nens i les nenes han aprofitat per traslladar-li propostes i neguits, com és el fet de la prohibició de jugar a pilota als parcs i a les places del poble. El batlle els ha explicat que es tracta d’una problemàtica de la qual en són conscients i que n’estan buscant una solució per adequar un espai cèntric on poder jugar. També els ha aclarit el motiu de la prohibició, i és que als parcs és difícil harmonitzar els usos, ja que hi pot haver infants petits jugant i pot resultar perillós.

També s’ha parlat del Consell d’Infància, on Flix en destaca per ser el poble més petit de Catalunya amb un consell de participació d’aquest tipus i del qual molts dels infants assistents en formen part.

La visita ha estat englobada dins un projecte d’intercanvi de cartes amb l’Escola Nabí de Vallvidrera (Barcelona), a partir del qual els infants es llancen preguntes i així sorgeixen els projectes d’investigació per poder-les resoldre. Concretament, el projecte en concret que els ha conduït fins a l’Ajuntament ha estat arran del dubte de l’origen del nom del Flix. És per això que, els nens i les nenes també han mostrat molt d’interès per l’arxiu històric com a punt de referència per poder resoldre molts d’aquests dubtes relacionats amb l’origen i la història de Flix.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es 1696247716_396_Lalumnat-de-sise-de-lEscola-de-Flix-visita-lAjuntament-de.jpg

Font: Ajuntament de Flix

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *