Quebec accelera la recuperació dels plàstics agrícoles

Quebec és una regió rica en agricultura, amb nombroses explotacions que produeixen aliments de qualitat per a les seves comunitats i més enllà. No obstant això, aquesta indústria també genera una quantitat significativa de residus plàstics que, fins ara, no s’havien gestionat de manera adequada. Ara, gràcies a una nova regulació, els agricultors de Quebec tenen més oportunitats per reciclar els plàstics agrícoles al final de la seva vida útil, i aquesta iniciativa està accelerant el progrés del sector agrícola cap a l’objectiu de «zero residus als abocadors».

Aquesta regulació, similar a la que cobreix línies de productes com els electrònics, la pintura i els electrodomèstics, s’ha estès al sector agrícola amb l’objectiu de fer més accessible i fiable el reciclatge o la recuperació dels plàstics i l’embalatge utilitzat pels agricultors. Tots els sectors agrícoles estan coberts per aquesta regulació, que requereix específicament que els proveïdors principals (fabricants/distribuïdors) de productes financin el desenvolupament i la implementació d’un sistema integral de recollida, recuperació i reciclatge de plàstics agrícoles a Quebec. A partir de l’1 d’octubre, s’aplicarà un ecovalor als productes agrícoles com ara films d’ensilatge, lones, bosses d’aliments i altres productes utilitzats en la producció agrícola.

AgriRÉCUP és l’organització reconeguda per gestionar el programa de recuperació i reciclatge a tot Quebec. La directora de l’Est, Christine Lajeunesse, explica: «Els agricultors són ciutadans que es preocupen pel medi ambient, ja que va de la mà de la salut de les terres agrícoles i del desig de transmetre el seu negoci de generació en generació. Volen que els seus plàstics i embalatges siguin reciclats o recuperats.»

L’abast dels nous programes resultarà en un augment dels volums de plàstics agrícoles que es recuperaran per reciclar-los o eliminar-los de manera segura. Això accelerarà el progrés del sector agrícola de Quebec cap a l’objectiu de «zero residus als abocadors».

AgriRÉCUP, designat com a organització de gestió per RECYC-QUÉBEC

AgriRÉCUP, una organització que opera com a entitat sense ànim de lucre, ha estat un jugador important en la recuperació i el reciclatge de productes agrícoles a Quebec i al Canadà durant molts anys. Aquesta organització ha estat seleccionada pels proveïdors agrícoles per gestionar aquest programa. El 11 de juliol, RECYC-QUÉBEC va aprovar el pla de programa de recuperació i reciclatge d’AgriRÉCUP i el va designar com a organització de gestió reconeguda (RMO) per a la majoria de les categories de plàstics i embalatges utilitzats en agricultura.

En col·laboració amb AgriRÉCUP, les empreses que subministren productes agrícoles, les associacions i els agricultors han treballat per desenvolupar una xarxa de recollida.

Lajeunesse afegeix: «Els agricultors i les empreses que els recolzen estan orgullosos de produir aliments saludables per a nosaltres i les nostres famílies. També volen contribuir a una agricultura saludable i sostenible. És genial veure tot un sector i les seves parts treballant juntes en un compromís compartit amb la responsabilitat ambiental.»

A mesura que es desenvolupi el nou programa, es realitzaran inversions en tecnologia i sistemes de reciclatge, la qual cosa impulsarà una economia circular més robusta a Quebec.

Els programes estaran disponibles per a les següents subcategories de productes agrícoles:

Plàstics utilitzats per a la preservació o embalatge de l’ensilatge o la farratgera (per exemple, films, xarxes, cordes, tubs i els seus extrems, bosses i teles). Borses dissenyades i destinades a ús agrícola (per exemple, borses de cereals i borses de silo, borses de xips i borses de complements, minerals, fertilitzants, llavors i alimentació). Contenidors, llaunes, bidons i dipòsits dissenyats i destinats a ús agrícola (per exemple, contenidors de llavors, fertilitzants, pesticides, enmendes de terra i sanitàries). Tuberies per a l’extracció de sirop d’erable. Pesticides de classe 1 a 3A i llavors recobertes de pesticides.

Sobre AgriRÉCUP/Cleanfarms

AgriRÉCUP/Cleanfarms és una organització d’indústria agrícola que contribueix a un medi ambient més saludable i un futur sostenible mitjançant la recuperació i el reciclatge de plàstics, embalatges i productes agrícoles i relacionats a través d’una xarxa de més de 1.500 punts de recollida a tot el país. Està finançada pels seus membres de la indústria de la protecció de les plantes, les llavors, els fertilitzants, els medicaments per a la salut animal i els plàstics agrícoles. L’organització és coneguda a Quebec com a «AgriRÉCUP» i a d’altres llocs com a «Cleanfarms», i té personal a St-Bruno, Quebec; Etobicoke, Ontàrio; Winnipeg, Manitoba; Moose Jaw, Saskatchewan; i Lethbridge, Alberta.

Amb aquesta iniciativa, Quebec està donant un pas important cap a la gestió responsable dels residus agrícoles i la promoció d’una agricultura més sostenible, tot mentre protegeix les seves terres agrícoles i el medi ambient per a les futures generacions.

Font: AgriRÉCUP

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *