El Govern reconeix els èxits internacionals aconseguits la temporada passada per més de 200 esportistes del CAR de Sant Cugat

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat ha realitzat aquesta tarda l’acte de benvinguda de la temporada 2023-24 als esportistes, professionals i entrenadors del Centre, amb l’assistència de prop de 350 persones. L’acte ha estat presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, acompanyada de la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, i el director del CAR, Ramon Terrassa i Cusi.

Durant l’acte, en què el Govern ha fet un reconeixement als més de 200 esportistes del CAR amb èxits internacionals durant la temporada 2022-23, la consellera Vilagrà ha subratllat que aquests brillants resultats “són vostres i del país, perquè representeu de manera excel·lent l’esport català i en sou uns grans ambaixadors”.

La consellera de la Presidència ha afegit que el col·lectiu reconegut avui “sou referents per als més petits, perquè s’interessin per l’esport”, i ha reiterat “l’aposta continuada del Govern per l’alt rendiment català” per tal que els esportistes d’elit del país “arribin a l’excel·lència i continuïn projectant Catalunya a primera línia mundial”.

En xifres, el Govern ha destinat en l’últim curs 4,8 milions d’euros per acompanyar les figures del CAR de Sant Cugat, i 7 milions en total per tot el Programa d’Alt Rendiment Català, que beneficia gairebé 5.000 esportistes i en beca més de 500 en els 8 centres repartits pel país amb el suport de 100 entrenadors.

Per acabar, la consellera ha fet valer els resultats obtinguts per les esportistes del CAR i ha recordat que en “la legislatura de l’esport femení” el Govern ha multiplicat per 4 els ajuts per fer costat a aquest àmbit. Alhora, ha agraït la feina dels clubs i les federacions, que acompanyen els esportistes, als quals ha desitjat molta sort durant una temporada que culminarà amb els Jocs de París l’estiu vinent.

D’altra banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, adreçant-se als assistents i especialment als i les esportistes premiats, ha afirmat que “avui el CAR, dins l’univers Esportcat, és motiu d’orgull per l’energia, valors i dinamisme que s’hi respiren” i ha destacat l’aposta del Govern per “la formació 360 graus, un segell propi del CAR: us donem acompanyament i eines per formar-vos com a esportistes i persones”. En l’acte, també hi han estat presents personal del CAR, professorat de l’IES del centre, altres tècnics i personal de les empreses de serveis.

Èxits europeus i mundials

El col·lectiu d’esportistes han estat homenatjats per les medalles obtingudes en competicions europees o mundials, i/o per haver aconseguit plaça olímpics per a París 2024. Han rebut el reconeixement –un trofeu amb el logotip del CAR- esportistes paralímpics com l’atleta Yassine Ouhdadi; els nedadors Emma Feliu, Toni Ponce i Núria Marquès; els palistes Álvaro Valera i Alejandro Díaz, o el tennista Martin de la Puente, acompanyats dels respectius entrenadors.

També han rebut la felicitació del Govern català la taekwondista Anna Ibars, la pilot de trial Berta Abellán, la pentatleta Laura Heredia, els i les integrants de l’equip estatal de natació artística o les seleccions estatals masculines i femenines de waterpolo en diverses categories pels seus èxits recents.

En l’actual temporada, 2023-24, al CAR s’hi preparen 261 esportistes, 112 de les quals són dones i 149, homes.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *