Comença el període d’inscripció pels «AMT Smart Destinations Awards 2024»

El termini d’inscripció s’obre el 5 d’octubre i romandrà obert fins al 13 de novembre de 2023. El 25 de gener de 2024, l’AMT de Sol i Platja i l’Institut Tecnològic Hoteleroentregaran, a la Fira Internacional del Turisme (FITUR), els AMT Smart Destinations Awards. Es premiaran iniciatives en categories com la gestió integral del destí, la promoció turística, la interacció amb el turista i ciutadà i la sostenibilitat. Madrid, 4 d’octubre de 2023.- L’Institut Tecnològic Hotelero juntament amb l’AMT de Sol i Platja convoquen una nova edició dels ‘AMT Smart Destinations Awards’, que, en la seva 7ª edició, premiaran aquelles solucions innovadores i eines tecnològiques, ja implementades, que ajudin els destins turístics a fer front als reptes de convertir-se en un Destí Turístic Intel·ligent (DTI).

El termini d’inscripció al concurs s’obre el dijous 5 d’octubre i es tancarà el 13 de novembre de 2023. La presentació de les candidatures es podrà realitzar a través de la següent web. Podran presentar candidatures totes aquelles empreses i entitats del sector turístic (Ajuntaments, Patronats, Associacions, Fundacions, etc.), vinculades directament amb la proposta, ja sigui el beneficiari de la solució implantada o el promotor de la mateixa.

De totes elles, només els tres finalistes de cada categoria tindran l’oportunitat de presentar les seves solucions en el fòrum #techYdestino de FITURTECHY, espai dedicat a la innovació i tecnologia en destinacions, en el marc de FITUR 2024 que, organitzada per IFEMA MADRID, es celebrarà els propers 24 al 28 de gener, amb Equador com a País Soci d’aquesta edició.

Els AMT Smart Destinations Awards es celebraran el dijous 25 de gener en la sessió de tarda, tancant la jornada amb el nomenament d’un guanyador per categoria.

Les tres solucions finalistes per categoria es comunicaran el proper 10 de gener, abans de la celebració de FITURTECHY. A més, quedaran incloses en un catàleg en línia de solucions tecnològiques que s’enviarà a l’AMT de Sol i Platja (AMT) i a la resta de membres del jurat, a més de la seva publicació a la web dels premis.

Les solucions i eines tecnològiques poden aplicar a quatre categories diferenciades:

  1. Gestió integral del destí
  2. Interacció amb el turista i ciutadà
  3. Sostenibilitat mediambiental
  4. Promoció i màrqueting del destí El jurat dels AMT Smart Destinations Awards està format pels representants de l’Aliança de Municipis Turístics Sol i Platja (AMT): Ajuntament de Salou, Ajuntament de Lloret de Mar, Ajuntament de Calvià, Ajuntament de Torremolinos, Ajuntament de Benidorm, Ajuntament de Adeje, Ajuntament de Arona i l’Ajuntament de Sant Bartomeu de Tirajana, així com un grup de professionals del sector turístic de INVAT·TUR, SEGITTUR, FITUR, ITH i Thinktur.

Tots els inscrits als AMT Smart Destinations Awards podran accedir a 5.500 euros de subvenció europea en serveis de assessorament en el programa d’acceleració turística de mentorDay.

En la seva última edició celebrada, els guanyadors van ser: Invat·tur (Turisme Comunitat Valenciana) en la categoria de «gestió integral del destí»; l’entitat Aumentur en la categoria de «Interacció amb el turista i ciutadà»; la proposta de Aguardio ApS va ser la guanyadora en l’àmbit de la «Sostenibilitat mediambiental»; i la companyia tecnològica Hotelverse, guanyadora en la categoria de «Promoció i màrqueting del destí».

Les candidatures es poden enviar completant el següent enllaç i les bases legals dels premis es poden descarregar aquí.

Sobre l’AMT Sol i Platja

L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) neix el 2017 amb la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, com són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartomeu de Tirajana i Torremolinos. Els objectius clau són el tractament dels problemes que afecten a la financiació dels municipis turístics i el compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la cooperació entre destinacions.

Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartomeu de Tirajana i Torremolinos són municipis pioners i líders del sector turístic nacional i plenament consolidats com una oferta de garanties a nivell internacional. Destins de llarga trajectòria, que són la base del desenvolupament de la indústria turística a Espanya, però sense comptar amb la financiació necessària i adequada als serveis, creació d’ocupació i pressió territorial que suporten.

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *