El Govern incrementa un 32% el pressupost a la FPO Dual fins als 33M€ per beneficiar més de 1.500 persones

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert avui la convocatòria per al programa de Formació Professional per a l’Ocupació en Format Dual (FPO Dual) que beneficiarà més de 1.500 persones. El Govern ha incrementat un 32% el pressupost previst pel programa respecte l’any anterior, passant de 25 a 33 milions d’euros. Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en el marc del Saló de l’Ocupació que se celebra els dies 4 i 5 d’octubre.

Després de la bona acollida que han tingut les dues edicions anteriors i de comprovar que la FPO Dual és una eina per afrontar els desafiaments del món del treball, el SOC ha ampliat les persones beneficiaries del programa. Enguany hi poden participar:

  1. Joves d’entre 16 a 29 anys
  2. Persones majors de 29 anys en risc d’exclusió social
  3. Persones afectades per un expedient de regulació d’ocupació (ERO) i que estiguin en el marc de processos de reindustrialització o en itineraris de requalificació o reciclatge professional
  4. Persones majors de 45 anys en situació d’atur de llarga durada
  5. Persones amb una resolució favorable per arrelament per formació
  6. Persones amb discapacitat o amb trastorn mental

Aquesta ampliació de persones beneficiàries és possible gràcies a l’increment del pressupost per aquesta convocatòria. A més, en aquesta edició, es reserven 3M€ del pressupost total a projectes per a persones amb discapacitat o amb trastorn mental que així ho acreditin.

El conseller Torrent ha afirmat que “l’FPO Dual és una programa capil·lar que connecta amb l’objectiu de la Generalitat de desplegar polítiques actives d’ocupació per tot el territori, atenent les necessitats dels sectors empresarials i acompanyant les persones que més ho necessiten”.

Per participar-hi, caldrà que les persones beneficiàries estiguin inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupades i que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 ó 3.

La clau d’èxit del model de l’FPO Dual

A les persones beneficiàries se’ls ofereix un contracte de formació en alternança durant 12 mesos que els permet combinar la formació teòrica amb l’experiència pràctica en un entorn de treball real. D’aquesta manera, les persones participants tenen l’oportunitat d’aplicar els coneixements adquirits a les aules en situacions reals a l’empresa. Un cop finalitzat el programa, les persones reben un Certificat de Professionalitat que els acredita les competències professionals de la persona treballadora.

A més, el model de l’FPO Dual també involucra els sectors empresarials generadors d’ocupació per formar i qualificar futures persones treballadores en l’empresa on realitzen les pràctiques. De fet, en les dues anteriors edicions hi ha participat 836 empreses repartides a tot el territori. Totes elles han valorat l’adaptabilitat que té al món laboral i a les necessitats reals de les empreses el programa.

Des d’avui i fins al 4 de novembre, les administracions locals, entitats sense ànim de lucre, gremis, patronals, sindicats i centres de formació professional acreditats poden sol·licitar les subvencions.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *