III Festival Cultural Camins dels Càtars per Terres de l’Ebre: Descobreix l’Herència Càtara a Horta

El proper dissabte, 7 d’octubre de 2023, els voltants d’Horta, a la comarca de Terra Alta – Els Ports, es convertiran en l’epicentre d’una jornada dedicada a explorar i commemorar l’herència càtara. L’III Festival Cultural Camins dels Càtars per Terres de l’Ebre promet oferir una immersió profunda en la història i la cultura d’aquest moviment religiós i social que va deixar una empremta indeleble a les Terres de l’Ebre i més enllà.

Un viatge a l’època càtara

A les 19 hores, tots els amants de la història i la cultura estan convidats a l’Ecomuseu dels Ports, situat al carrer Pablo Picasso 18, a Horta, per participar en aquest esdeveniment tan especial. La jornada promet ser una oportunitat única per endinsar-se en els misteris i les fascinants històries que envolten els càtars.

Presentació de la jornada

La jornada s’iniciarà amb una breu presentació sobre els càtars a Horta, oferint una visió general de la seva presència i influència a aquesta regió. Serà un moment per comprendre la importància d’aquesta comunitat en aquest territori.

Projecció de «L’olor de la por»

Un dels punts destacats de l’III Festival Cultural Camins dels Càtars per Terres de l’Ebre serà la projecció de la seqüència «L’olor de la por» del film «Bogre, la gran heretgia europea». Aquesta pel·lícula és una obra mestra cinematogràfica que explora les vicissituds dels càtars i la seva lluita per la supervivència en un món hostil. A través d’aquesta projecció, els assistents tindran l’oportunitat de viure de prop les emocions i els desafiaments que van enfrontar aquesta comunitat.

Converses amb Victor Amela

Un altre aspecte destacat de l’esdeveniment seran les converses amb Victor Amela, conegut autor del llibre «El Càtar Imperfecte». Amela ens portarà a una profunda reflexió sobre la vida i els ideals càtars, oferint una visió única sobre aquest moviment i la seva influència a la història de Catalunya. Les seves paraules ens ajudaran a comprendre millor la complexitat d’aquesta herència.

Una iniciativa local amb suport institucional

L’III Festival Cultural Camins dels Càtars per Terres de l’Ebre és organitzat per ILERCAVÒNIA Terra Nostra, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, Amics dels Càtars i El Mon Medieval. A més, aquest esdeveniment compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, que reconeix la importància de preservar i difondre la història i la cultura càtara a la regió.

Una oportunitat per a tots

Aquesta jornada no només és una oportunitat per als aficionats a la història i la cultura, sinó també per a tots aquells que vulguin aprendre més sobre aquesta fascinant època i la seva influència en la nostra regió. És una invitació a explorar les arrels històriques i culturals de les Terres de l’Ebre i a connectar amb el llegat càtar que encara roman viu en els nostres dies.

Com participar

Per assistir a l’III Festival Cultural Camins dels Càtars per Terres de l’Ebre, només cal presentar-se al Ecomuseu dels Ports a les 19 hores del dissabte 7 d’octubre de 2023. L’entrada serà gratuïta i oberta a tothom que vulgui formar part d’aquesta emocionant experiència.

Conclusió

L’III Festival Cultural Camins dels Càtars per Terres de l’Ebre promet ser un esdeveniment inoblidable per a tots els interessats en la història i la cultura càtara. Amb una combinació d’exposicions, projeccions i converses amb experts, aquesta jornada ofereix una oportunitat única per endinsar-se en les arrels històriques de la regió i connectar amb una herència que continua inspirant-nos avui en dia. No deixeu passar aquesta oportunitat d’explorar els Camins dels Càtars a Terres de l’Ebre i de viure una experiència que segurament deixarà una empremta indeleble en la vostra ment i el vostre cor. Us esperem a Horta el 7 d’octubre per celebrar junts aquesta jornada cultural única.

Font: Ajuntament d’Horta de Sant Joan

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *